לביבות בטטה ועדשים טבעוניות

זמן קריאה: דקה אחת
|
26 ביול' 2016

לביבות

קטנות, טעימות ובריאות: לביבות בטטה ועדשים הן תוספת מעולה לארוחת צהריים, או סתם כנשנוש במהלך היום. ריטה שאוליאן, דיאטנית קלינית במכבי, משתפת אותנו במתכון להכנתן בגרסה הטבעונית.

שימו לב כי הלביבות הללו מכילות חלבון ולכן הן יכולות להוות ארוחה בפני עצמה. הלביבות מתאימות גם לצמחונים וגם לטבעונים.

המצרכים:

כוס עדשים כתומות מושרים במים רותחים כשעה. אפשר להחליף בכוס מש מבושל או בכוס אפונה ירוקה מבושלת.

בטטה גדולה חתוכה לקוביות ומבושלת היטב.

בצל גדול קצוץ ומושחם בתרסיס שמן.

2 שיני שום קצוצות.

מלח, פלפל, תבלין ראס אל חנות.

2 כפות קווקר טחון.

2 כפות קמח מחיטה מלאה או כוסמין.

אופן ההכנה:

  • למעוך את כל המצרכים.
  • להניח בצד כחצי שעה עד להיקשרות הרכיבים.
  • לרפד תבנית בנייר אפיה ולרסס בשמן.
  • לקרוץ קציצות (לביבות), ולהניח על התבנית.
  • לרסס שוב בשמן.
  • לאפות כ-15 דקות מכל צד, בטמפרטורת 220 מעלות.

בתאבון!
רוצים לדעת עוד? הצטרפו לעמוד שלנו: מכבי תזונה, בפייסבוק!