כיצד נשכנע את ילדינו לטעום ירקות?
בדרך הפשוטה ביותר, כחלק מובן מאליו וקבוע בכל ארוחה. נירה פלדמן M.Sc., דיאטנית קלינית לילדים. מובילת תחום תזונת ילדים ארצית, אחראית מרפאה להפרעות אכילה והאכלה בגיל הרך במכבי, ומחברת הספר: סודות מהצלחת – איך להאכיל בהנאה את ילדי הגן, משתפת אותנו במספר טיפים בנושא כולנו חייבים להכיר!
הדרך הטובה ביותר לחשיפת ילדינו לירקות חדשים היא הצעת ירקות במגוון טעמים וצבעים כדי לתת לילד לבחור לפי טעמו. התגובה "לא טעים לי" או "לא רוצה לאכול" היא תגובה לא מפתיעה ואופיינית לילדים, לרב בגילאים הצעירים. כדאי לקבל תגובות אלה כטעם והעדפה אישית ולא כסרבנות או בררנות אכילה. יחד עם זאת, ירקות חשובים לפעילות התקינה של הגוף: הם מקור עיקרי לוויטמינים שהגוף לא יודע לייצר. לכן, הכנה והגשה של מגוון ירקות בצורות שונות מומלצת ביותר.
אנו יודעים כי שמונה עד עשר חשיפות חוזרות לירק חדש מגדילות את הסיכוי שהילד יטעם את הירק ואולי גם יאכל אותו, אך מחקרים גילו כי הורים חושפים את ילדיהם רק פעמיים עד שלוש למזון חדש. לכן, מומלץ להתמיד בהגשה של ירק חדש, כל יום בכל ארוחה. כמו כן, כדאי שגם אתם תאכלו ממנו בהנאה. כמו כן, מומלץ להוסיף תבלינים לפי העדפות הטעם של בני הבית, בשיתוף עם הילדים.
מספר הצעות לגיוון בהגשת הירקות:
- מקלות בטטה אפויים בתנור
- פלפלים קלויים עם אורגנו
- כרוב מבושל עם תפוח עץ
- רוטב עגבניות ביתי
- מרק ברוקולי
- סלט גזר וסלק מגוררים בפומפייה
- פלחי כרובית עם טחינה
רוצים לדעת עוד? הצטרפו לעמוד שלנו מכבי תזונה בפייסבוק!