חגיגת תמרים וגבינה!

22805-Blog-Photo-NEW_Bari-(22023)5

אין על תמר. הוא מתוק, בריא וגדל בתנאים קשים כנגד כל כוחות הטבע. וכשמוסיפים לו גבינת עיזים, זה מתכון מנצח שישאיר את האורחים שלכם עם פה פעור וטעם של עוד.

קבלו מתכון טעים פשוט ובריא:

החומרים:

20 תמרים

2 כפות מיץ לימון

למלית:

200 גרם גבינת צאן עדינה רכה 5%

 2 כפות שמנת חמוצה

1 כף עירית קצוצה דק

1 כף עלי תימין טריים.

להגשה:

מעט חמאה לטיגון או לאפייה

100 גרם פיסטוק קלוי קצוץ גס.

אופן ההכנה:

מגלענים את התמרים אך שומרים אותם שלמים. מניחים בקערה שטוחה ומזליפים עליהם מיץ לימון, ומדי פעם הופכים. משהים כרבע שעה, מניחים על מגבת נייר ומייבשים.

בקערה קטנה מערבבים במזלג את כל מרכיבי המלית. ממלאים את התמרים במלית בעזרת כפית. לפני ההגשה מטגנים את התמרים מכל הצדדים במעט חמאה, או אופים כעשר דקות בתבנית משומנת בחמאה, בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מ"צ. מגלגלים בפיסטוק ומגישים.

באדיבות מועצת הפירות

ערך תזונתי לתמר ממולא ומצופה פיסטוק:

69.8 קלוריות

2.2 גר' חלבון

5.8 גר' פחמימות

4.2 גר' שומן

1 גר' סיבים