זרעים לבביים

זמן קריאה: דקה אחת
|
28 בינו 2014

27421 Newsletter JAN Templat 483x191 px_V2

מחקר חדש מצא כי צריכת זרעי פשתן במידה מבוקרת עשויה להפחית באופן משמעותי את לחץ הדם.

המחקר שנעשה בתנאי מעבדה גילה כי זרעי פשתן בעלי מאפיינים אנטי דלקתיים המועילים להתכווצות כלי הדם ומשפרים את תפקודם. במשך חצי שנה החוקרים בחנו את השפעת הזרעים על לחץ דם סיסטולי ודיאסטולי (BP) בחולים עם מחלת עורקים היקפית (PAD). מחצית מהחולים קיבלו מוצרי מזון שונים המכילים 30 גרם של זרעי פשתן ולמחצית ניתן פלסבו לצריכה יומית.

בתחילה, משקל הגוף, היקף המותנים, מדד מסת הגוף ולחץ הדם של הנבדקים היה זהה בשתי הקבוצות. לאחר החודש הראשון, רמות הפלזמה של חומצת האומגה 3 וחומצות שומן אלפא לינולנית המשמשים כסממנים ביולוגים לתזונה בריאה הוכפלו וגדלו פי עשרה בהתאמה בקבוצת הנבדקים שצרכו את זרעי הפשתן. עליה זו נמשכה לאורך כל זמן המחקר. חשוב לציין כי לזרעי הפשתן הייתה השפעה גדולה יותר אצל חולים בעלי יתר לחץ דם.

למרות הממצאים, מחקר זה אינו מוחלט שכן הוא נעשה על דגימה קטנה מאוד ואחוז הנשירה ממנו היה גבוה יחסית. עם זאת, צריכת זרעי פשתן הינה זולה יחסית ואין להם כמעט תופעות לוואי. לכן, הם מסווגים כמוצרים משלימים לתרופות להורדת לחץ דם – כלומר סייענים ולא תרופה מרכזית.