הירוק הירוק הזה!

זמן קריאה: 0 דקות
|
29 ביול' 2013

22805-Blog-Photo-NEW_Bari-(22167)6

 

איך אתם אוהבים את הפטרוזיליה שלכם? קצוצה דק דק כתוספת מלאת טעם לסלט? רכה ונמסה במרק עוף? אולי כתוספת לתבשיל דגים מבעבע?
איך שלא תאכלו את זה, עשבי התיבול במשפחת הסוככיים מכילים פיטוכימיקלים רבים שלחלקם מייחסים סגולות מונעות סרטן. לאורך ההיסטוריה שמשה הפטרוזיליה לטיפול במגוון בעיות רפואיות ביניהן: הפרעות בעיכול, לחץ דם גבוה, ריח רע מהפה, גזים, הפרעות בתפקוד הפרוסטטה ומחלות כליה.                         

הועדה הגרמנית לצמחי מרפא (commission E) אישרה כי לפטרוזיליה תרומה בהפחתת זיהומים בדרכי השתן (UTI) ובסיוע בטיפול באבני כליה.
נוסף על הפיטוכימיקלים השונים מהווה הפטרוזיליה מקור עשיר לויטמינים ומינרלים (הערכים ל-100 גר'):
ויטמין C  נוגד חמצון חזק התורם גם לתפקוד תקין של מערכת החיסון
חומצה פולית – ויטמין מקבוצה B התורם ללידת תינוקות בריאים וכן להפחתת הסיכון למחלות לב.
בטא-קרוטן – תורם להאטת תהליכי הזדקנות, להפחתת הסיכון לסרטן, לשיפור תפקוד הריאות ולהפחתת סיבוכים הקשורים בסוכרת.
אשלגן – מינרל התורם להורדת לחץ דם ולחוזק העצם
מגנזיום – מינרל התורם להורדת לחץ דם ולחוזק העצם
כמו כן הפטרוזיליה עשירה בסידן ובברזל, אך זמינותם לספיגה, בייחוד זו של הסידן נמוכה.

לנשים בהריון מומלץ להמנע מכמויות גבוהות של פטרוזיליה לאור העובדה שהיא מכילה רכיבים הפועלים כמגרים את הרחם (apiol ו-myristicin).