החג הזה לא פוסחים על התזונה הנכונה!

צלחת ליל הסדר

גם בפסח חשוב להכיר את המזונות המכילים פחמימות ולקחת אותם בחשבון בחישוב הכללי של מנות הפחמימה הנאכלות בכל ארוחה, במיוחד לחולי סוכרת. בתיה אלימלך, דיאטנית קלינית מכון סוכרת, מכבי השלום, נותנת לכם טעימה מהערכים הקלוריים על שולחן החג כדי שתוכלו ליהנות ולא לחשוש מנזקי ארוחות החג.

באופן כללי מומלץ לצרוך עד 3-4 מנות פחמימה בארוחה מרכזית כגון בוקר צהריים וערב וכ-1-2 מנות פחמימה בארוחות הביניים ולא לעבור גבולות אלה. מטופלים המזריקים אינסולין נדרשים לחשב את כמות הפחמימות ולהזריק בהתאם לכמויות ולערכי הסוכר הנמדדים.

זכרו:

במצה רגילה יש 25 גרם פחמימה = 1.5 מנות פחמימה

מצה קלה – 14 גרם פחמימה = מנה אחת

קניידלך (3 כופתאות בינוניות) = מנת פחמימה

חרוסת – כ-5 גרם פחמימה לכף שטוחה (3 כפות = מנת פחמימה)

גפילטעפיש (2 יחידות בינוניות) = מנת פחמימה

כוס מיץ תירוש 200 מ"ל – כ-40 גרם פחמימה = 2.5 מנות פחמימה

תפוח אדמה בינוני = 1 מנת פחמימה

3 כפות אורז / חצי כוס אורז = 1 מנת פחמימה

על כן יש לקחת בחשבון גם את המנות הראשונות והשתייה כחלק מספירת הפחמימות ולהשתדל לא להפריז בכמויות.

אז גם בפסח, איכלו במידה וספרו פחמימות בהתמדה.

חג שמח