אכילה בריאה ללא חמץ

ירקות

חג הפסח וחול המועד ידועים כימים עמוסים במיוחד: מפגשים עם חברים וטיולים עם הילדים. למרות ריבוי הבילויים מסיחי הדעת, חשוב לשמור על כללי אכילה נכונה. חגית לב, דיאטנית במכבי, משתפת אותנו במספר כללי אכילה בריאה לחג.

  • המצה דלה בסיבים. הקפידו על שתייה מרובה של מים, כדי למנוע תופעות של עצירות וכאבי בטן.
  • בנוסף לתפוחי האדמה המסורתיים, קיימים תחליפים בריאים וטעימים לא פחות: בטטה, קינואה (תבשיל או סלט), ולאוכלי הקטניות שבינינו – פריכיות אורז, תירס ואפונה.
  • נסו להפחית את כמויות המצה ובמקומה לאכול ארוחת חלבונים וירקות, כמו חזה עוף, דג, גבינה, יוגורט, קוטג' או ביצה. מהירקות (כרובית , ברוקולי, קישואים, דלעת, דלורית) ניתן להכין לביבות, ובכך להפחית את כמות הקלוריות הכוללת.
  • העדיפו מזון אפוי או מבושל על פני מזון מטוגן.
  • אם אתם אופים עוגות או עוגיות כשרות לפסח, הפחיתו בכמויות השומן והסוכר. שימו לב כי קוקוס ובוטנים מכילים כמויות גדולות של שומן. ניתן להכין עוגות על בסיס פירות, או קינוחי פרי טריים (סלט פירות, מקפאי פרי וכו').
  • העדיפו שמן זית, קנולה או סויה על פני שמן דקלים או אגוזים (עקב תכולת חומצות שומן רווי גבוהה).
  • הרבו בפעילות גופנית וצאו לטיול באוויר הצח והאביבי, כדי לשרוף קלוריות ולזרז את קצב חילוף החומרים.

חג שמח!