איזה מאכל הוא בעל הערך התזונתי הנמוך ביותר?
בהמשך לשאלה ששאלנו אתכם במהלך השבוע, מיכל סוקמן, דיאטנית קלינית במכבי, משתפת אותנו בתשובה בנושא הג'אנק פוד.
התחרות על המקום הראשון למאכל בעל הערך התזונתי ביותר היא בחלט צמודה: ההתלבטות קשה גם בקרב הציבור המקצועי. קשה לנו להחליט מה הערך הגרוע ביותר: פחמימות פשוטות, סוכר, צבעי מאכל ושמן (הדונאטס) או פחמימות פשוטות, שומן, חלקי בשר מעובד וחומרי שימור (נקניקיה בלחמנייה).
מה שכן ניתן ללמוד מכך הוא שאכן קיים מזון מהיר הנתפס בעיננו כמזיק פחות ולעיתים אפילו בעל יתרונות תזונתיים: פיצה, שווארמה, פלאפל, חומוס והמבורגר יכולים להיות לעיתים תחליף לא רע לארוחה. ניתן להפוך את המזון המהיר לאיכותי ומזין ביותר אם נכין אותו בעצמנו, נדאג לחומרי גלם איכותיים, נשתמש בשיטות בישול מתאימות ונדאג לאכול ממנו בכמות הנכונה. בחודש הקרוב נסקור מגוון מזונות אותם אנחנו אוכלים בחוץ. נבחן את היתרונות והחסרונות התזונתיים שלהם ונציע לכם מתכונים להכנה ביתית, וכן תחליפים לטבעונים שביננו.
רוצים לדעת עוד? הצטרפו לעמוד שלנו, מכבי תזונה בפייסבוק!