שנהיה לראש: מתכונים חגיגיים ומרעננים לראש השנה

רימונים, תפוחים אדומים ודבש

לכל משפחה יש את המאכלים המסורתיים שלה בחג. יש כאלה שלא פותחים שולחן בלי רימון ותפוח בדבש, יש מי שמחכה כל השנה לגפילטע פיש ויש מי שקוראים עליו תיגר עם חריימה ססגוני. בחרנו לכם מתכונים שיוסיפו נגיעה מרעננת, בריאה ואפילו דלה בקלוריות לכל שולחן חג

מלבי רימונים

כמה זה יוצא לנו?

כ-85 קלוריות למנה
כ-16 גרם פחמימה למנה

מה צריך?
החומרים ל-20-25 מנות

1 ליטר חלב/משקה סויה לא ממותק/משקה אורז לא ממותק
100 גרם (1 שקית) קורנפלור
100 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית

לרוטב:
1 כוס גרגרי רימון
1 כף שטוחה סוכר
מיץ מ- 1/2 לימון
1/3 כוס מיץ רימון סחוט

מה עושים?

הכנת המלבי

1. מערבבים 3/4 כוס חלב עם הקורנפלור.
2. בסיר קטן מרתיחים את שארית החלב עם הסוכר ותמצית הווניל.
3. לאחר הרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומוסיפים את תערובת החלב עם הקורנפלור תוך בחישה מתמדת, עד שהנוזל מסמיך.
4. יוצקים לכלים אישיים ומשאירים מקום לרוטב.

הכנת הרוטב והרכבת המנה

1. מבשלים את כל החומרים במשך 5 דק'.
2. יוצקים 2-3 כפות מהרוטב על המלבי.
3. מצננים במקרר לפחות ל-3 שעות.
4. להגשה: ניתן לפזר מעט גרעיני רימון ואגוזים קצוצים לקישוט.

שטרודל תפוחים מדפי אורז

כמה זה יוצא לנו?

100 קלוריות למנה
15 גרם פחמימות למנה

מה צריך?
חומרים ל-15 מנות:

5 תפוחי עץ ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
5 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
20 גרם חמאה/1 כף שמן קוקוס
*ניתן להוסיף כפית קינמון – לא חובה.

מה עושים?

1. מטגנים בסיר את התפוחים עם הסוכר, החמאה/שמן הקוקוס, מיץ הלימון והקינמון עד לריכוך ומניחים בצד.
2. מרטיבים דף אורז בקערת מים למשך כ-5-10 שניות.
3. מניחים במרכז הדף 1-2 כפות ממלית התפוחים, מקפלים את הקצוות ומגלגלים.
4. צורבים במחבת משומנת במעט שמן קוקוס מכל הצדדים במשך כ-2 דקות מכל צד או מברישים במעט שמן ואופים כ-20 דקות על 180 מעלות.

גפילטע פיש בורי

כמה זה יוצא לנו?

70 קלוריות לקציצה
4 גרם פחמימה
8 גרם חלבון
2 גרם שומן

מה צריך?
חומרים ל-35 קציצות:

1 ק"ג בורי טחון
2 בצלים מגוררים
1 כוס קמח כוסמין מלא
2 ביצים
מלח, פלפל לפי הטעם
מומלץ להוסיף גרידה מ-1 לימון+ צרור נענע טחון
2 גזרים קלופים חתוכים לעיגולים

מה עושים?

1. מערבבים היטב את כל החומרים מלבד הגזר בקערה ויוצרים קציצות.
2. מרתיחים בסיר מים עם מלח, פלפל, 1 כף סוכר, 2 בצלים חתוכים.
3. מוסיפים את הקציצות והגזר ומבשלים כ-25 דקות.
4. מצננים במקרר למשך 4 שעות לפחות.
5. מגישים כל קציצה עם עיגול גזר עליה לצד ממרח חזרת.

שנה טובה ומתוקה!

המתכונים והמידע המקצועי בכתבה באדיבות: אילנית ילנה סנדרוביץ, דיאטנית קלינית במחוז ירושלים והשפלה במכבי