מתכון: שיבולת שועל אפויה – בדיוק מה שצריך לארוחת בוקר!

אם עוד לא שמעתם על שיבולת שועל בתנור, כדאי שתתחילו מהמתכון הזה. זה טעים ופשוט ויש מצב שלא תכינו יותר דייסת קוואקר בשום צורה אחרת אחרי שתיקראו את זה… שמים הכל בבלנדר, מעבירים לקערה עמידה לחום תנור ותוך כלום זמן יש לכם ארוחת בוקר מפנקת שהיא משהו בין עוגה לדייסה חמה. מפתיע ומפנק!

שיבולת שועל עפויה

לכ-3 מנות צריך:
כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
בננה בשלה
½ כוס רסק תפוחים טבעי ללא סוכר (גביע אחד)
2 כפות סירופ מייפל טבעי
2 כפות חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר
½ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
½ כוס חלב שקדים (או כל חלב צמחי שאתם אוהבים)
2 כפיות תמצית וניל
כוס פירות יער קפואים/טריים
עוד קצת חמאת בוטנים בשביל הקישוט בסוף
כלים: בלנדר, קערה עמידה בחום, תנור.

עושים:
מערבלים היטב את כל המרכיבים בבלנדר הכל למעט פירות היער. מעבירים לקערה עמידה בחום ומוסיפים פירות יער מלמעלה. מכניסים לתנור ל-20 דקות על 180 מעלות. מוציאים ומזלפים מעל מעט חמאת בוטנים ללא סוכר לקישוט.

הערות והמרות:

• שימו לב לא להכניס את הפירות עם כל הבלילה. את הפירות מניחים מלמעלה רק אחרי שהבלילה כבר בכלי.

• המרקם שאמור להתקבל לאחר האפייה זה מעין עוגה רכה. מי שמעדיף מרקם יותר "דייסתי" יכול להוציא מהתנור מוקדם יותר.

• אפשר להמיר את פירות היער בשוקולד צ'יפס אבל קחו בחשבון שזה מעלה את כמות הפחמימות במנה.

• מומלץ לחלוק עם עוד מישהו וזה גם יותר כיף!

בתאבון!