מתאשפזים נכון
לעתים ההכנה הנפשית והגופנית לאשפוז יכולה להשפיע על כל השהות ועל סיכויי ההחלמה. איך עושים את זה נכון ויעיל? גלית פוקס, אחות ומנהלת היחידה לטיפולי בית במכבי, נותנת עצות ונקודת לתשומת לב כדי לעבור את התקופה הקשה באופן החלק ביותר
"כאשר מדובר בניתוח ידוע מראש, יש להתכונן להגעה לבית החולים", אומרת פוקס. "יש לוודא את קיומם של המסמכים הרלוונטיים. אם יש תרופות קבועות אז כאשר מצטיידים בתרופות עצמן או כשדואגים לרישום מלא של התרופות כולל מידע על מחלות רקע, כדאי ליידע את צוות המרפאה הקבועה. כמעט בכל המרפאות יש אחיות ועובדות סוציאליות, ורצוי שהן יהיו בתמונה".
מה קורה אם יש צורך בעזרה סיעודית גם אחרי תום תקופת האשפוז?
"אם יש ניתוחים גדולים שיצריכו עזרה סיעודית בבית, רצוי לפנות לעובדת הסוציאלית בסניף הקבוע ולקבל מידע לגבי מה כל מבוטח יכול לקבל בהתאם לביטוח שלו והתהליך הרפואי. אפשר כבר להתחיל את תהליכי הזכאות, גם אם יש עוד זמן עד לאשפוז עצמו.
"עוד דבר שכדאי להביא בחשבון הוא שלעתים יש ניתוחים המצריכים אביזרים. למשל, בתקופת של החלמה מניתוחים אורטופדיים כמו פרק ירך, יהיה צורך בכרית הגבהה, במיטה מוגבהת ובאביזרים מגביהים לשירותים שאפשר לקבל ביד שרה. כדאי להצטייד כבר כמה ימים לפני השחרור על מנת לא להגיע למצב של שחרור בערב או ביום חמישי, כאשר הכול כבר סגור".
מתי יש צורך בעזרה סיעודית בבית?
"לעתים, כאשר יש לחולה צנרת כמו קטטר או נקזים או שהוא זקוק לחבישות מרובות – יהיה צורך בעזרה מקצועית של מטפלת או אחות לפחות בחלק משעות היום. מגיל 65 כל אדם זכאי להגיש בקשה לגמלת סיעוד לביטוח לאומי.
"חשוב לציין כי בכל בית חולים יש אחות קשר ובקרה – אחיות קש"ב של מכבי, שאפשר לפנות אליה ולהתחיל איתה את התהליך של החזרה הביתה ודאגה לכל הפרטים שניתקל בהם אחרי השחרור. הפרוצדורות אורכות זמן. ככל שנתחיל עם התהליך מוקדם יותר – כך נבטיח תוצאות ועזרה בזמן. אם השחרור הוא לקראת סוף השבוע, רצוי לפנות דרך אחות הקש"ב לאחיות במרפאה או לרכזות השחרור ברגע שיודעים על זמן השחרור הצפוי. למשל, אם חולה זקוק לאנטיביוטיקה, ואפשר לדאוג לזה רק עד 12.00, פנייה מוקדמת תבטיח כי התרופות ורצף הטיפול המתאים לא ייפגעו במהלך סוף השבוע".
מטפלים בבני משפחה? כל הזכויות במסגרת מכבי משפחתי
למידע על פוליסת ביטוח מכבי סיעודי