מחית ירקות שורש עם הודו

'ממחית לכפית' – מתכונים לתינוקות ופעוטות שכל אחד יכול להכין בבית בקלות
'המחית הראשונה שלי', אירוע מרגש ומשמח. מתכון קל להכנה שהוא ממש ארוחה שלמה – מחית ירקות שורש (בצל, סלרי, בטטה וגזר) ובשר הודו העשיר בברזל, אבץ, חלבונים וויטמין B12, בדיוק במרקם המתאים לתינוקות בשלבי המעבר למזון מוצק. מתאים לתינוקות החל מגיל 6 חודשים, צפו ורוצו להכין. טיפ קטן מאיתנו: שימרו מנות קטנות במקפיא, אתם תודו לנו אחר כך

מרכיבים:

  • 2 כפיות שמן זית או קנולה
  • 1/2 בצל קטן חתוך לקוביות
  • גבעול סלרי חתוך לקוביות
  • 150 גרם חזה הודו חתוך לקוביות
  • 1/3 1 כוסות בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
  • כוס גזר קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
  • כוס מים רותחים
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט
  • קורט מלח
  • זר קטן של עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)

אופן ההכנה:

  • מחממים את שמן הזית בסיר בינוני ומטגנים את הבצל והסלרי תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שהוא הופך לשקוף.
  • מוסיפים את חזה ההודו וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שחתיכות הבשר משנות את צבען.
  • מוסיפים את הבטטה, הגזר, הציר או המים הרותחים, התבלינים ועשבי התיבול, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק 15-20 דקות, או עד שהירקות מתרככים לגמרי.
  • מוציאים את זר עשבי התיבול וטוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט למחית אחידה וחלקה. לחלופין, ניתן להעביר את תכולת הסיר למעבד מזון ולטחון למחית אחידה וחלקה. אם המחית סמיכה מדי, ניתן לדלל מעט בעזרת עוד ציר ירקות או מים רותחים עד שמגיעים למרקם רצוי.
  • מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר או מקפיא.