מאפינס תרד

'ממחית לכפית' מתכונים לתינוקות ופעוטות שכל אחד יכול להכין בבית בקלות
במקום לאכול לחם בארוחה, קבלו מתכון מיוחד שכל המשפחה תאכל. מאפה ביתי, צבעוני ומזמין במרקם מצוין שמכיל תרד, העשיר בחומצה פולית, מינרלים וברזל. תוכלו לקחת בקלות את המאפינס איתכם לגן המשחקים, רק קחו מספיק כדי לכבד גם ילדים אחרים…
מתאים לתינוקות החל מגיל 9 חודשים ולאכילה בעזרת האצבעות, צפו ורוצו להכין

מרכיבים ל-12 מאפינס:

  • 200 גרם עלי תרד שטופים ומיובשים
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 3 כפות קוטג' או גבינה לבנה
  • 5 כפות יוגורט יווני
  • כפית אורגנו או תימין מיובש
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • מעט שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את שקעי התבנית.
  • קוצצים את התרד דק בעזרת סכין חדה או לחלופין קוצצים בפולסים במעבד מזון. מעבירים לקערת ערבוב בינונית.
  • מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לבלילה אחידה וסמיכה.
  • ממלאים את שקעי התבנית בבלילה עד לגובה 3/4 ואופים 20-25 דקות או עד שהמאפינס מתייצבים ומזהיבים.
  • מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.