מתכון: לחם ביתי ללא גלוטן

הוא ריחני, הוא תופח והוא עושה לנו טוב על הנשמה – יש כאלה שבשבילם לחם זה החיים ויש כאלה שלא יכולים לאכול לחם כל החיים. האמנם? לא בהכרח! לפניכם מתכון ללחם אוורירי ללא גלוטן שגם מי שלא סובל מצליאק יהנה ממנו

מה צריך?

לתערובת קמחים:
1.5 כוסות קמח שיבולת שועל / כוסמת / קינואה / דוחן
1.5 כוסות קמח קורנפלור / קמח טפיוקה / תפוח אדמה
½ כוס קמח שקדים (קמח השקדים עשיר בסידן, ברזל ומגנזיום)
½ כוס קמח חומוס

לבצק:
3 כוסות תערובת קמחים ללא גלוטן
2/3 1 כוסות ריוויון
1 ביצה
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
½ כוס תערובת זרעי פשתן, שומשום ופרג

לקישוט:
¼ כוס תערובת זרעי פשתן, שומשום ופרג

מה עושים?

1. שמים בקערת ערבוב את תערובת הקמחים והריווין, מערבבים היטב, מכסים ומשאירים ל-20 דקות לפחות (עד 24 שעות).
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. מוסיפים לבצק התחלתי את הביצה, מלח, סודה ותערובת הזרעים ומערבבים היטב.
4. מעבירים את הבצק לסיר יצוק בקוטר כ-16-18 ס"מ או לתבנית אפייה בקוטר דומה ומפזרים מעל תערובת זרעים.
5. אופים בין 30 ל-40 דקות. באמצע האפייה עושים חתך קטן בחלק העליון של הכיכר, וממשיכים לאפות עד שהקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש בלי פירורים.
6. מצננים קצת, מחלצים מהסיר, חותכים ומגישים.

בתאבון!!

המתכון בשיתוף: אולגה טוכשר. צילום וידאו: עדי הוברמן. צילום סטילס: נמרוד סונדרס. עריכת וידאו: אלי סטרול. הפקה: קרן בן דן