גרגרים קסומים: כל הסיבות שיגרמו לכם לאכול יותר פירות יער

הם טעימים, הם מרעננים והם מפוצצים בערכים תזונתיים. גם בישראל אפשר להנות מפירות יער לאורך כל השנה ואפילו בקיץ, הודות לשימורם במקפיא. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת עליהם ויש גם מתכון לקראמבלס טבעוני קל להכנה. מתחילים!

פירות יער הוא שם כללי לקבוצה של פירות קטנים בעלי מספר גרעינים וטעם מרוכז ועוצמתי. ביניהם נמנים הפטל האדום והשחור, האוכמניות הכחולות, החמוציות, תותי העץ, דומדמניות וגוג'י ברי.

יש זנים שצומחים באופן טבעי בישראל, אך רובם בררנים מאוד לאקלים הישראלי ולכן ניתן להשיג אותם גם כקפואים וכמיובשים.

תופתעו לדעת: בהקפאה הפרי הטרי נשמר בטמפרטורה נמוכה מאוד ולכן שומר כל ערכיו התזונתיים.

ועוד כמה דברים שחשוב להכיר כדי להנות מהערכים של פירות יער:

• פירות היער מכילים כמות גדולה של ביופבלבנואידים, נוגדי חמצון חזקים בעלי תכונות אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות. הם נמצאו במחקרים רבים כבעלי תרומה גדולה לבריאות הלב, המוח ולהאטת תהליכי הזדקנות.
• כמו כן תכולת הסוכר היחסית שבהם נמוכה יותר מפירות אחרים, ולכן גם סוכרתיים וגם בעלי טריגליצרידים גבוהים יכלים ליהנות מהם, במידה כמובן.
• את הפרי הטרי מומלץ לאכול בצורתו הטבעית וסמוך לזמן הקנייה על מנת לנצל באופן מרבי את ריכוז נוגדי החמצון שבו.
• רצוי להקפיד לקנות פירות יער ללא תוספת סוכר או חומרים משמרים. ולכן לא מומלץ לקנות פירות יבשים או משומרים בסירופ או שימורים היות ותהליך העיבוד מוביל להרס של חלק ניכר מנוגדי החמצון, ואלו כמעט תמיד יכילו תוספות של סוכר וחומרי שימור.

ולסיום… מפנק, מתוק ובריא: קראמבלס פירות יער!

לכ-10 מנות צריך:

2 כפות שמן קנולה
5 קלמנטינות חתוכות ומפולטות מגרעינים (או כל פרי אחר חמצמץ)
1 כוס פירות יער
3 כפות סילאן
מיץ מחצי לימון

לקראמבלס:
1 כוס קמח חיטה מלאה או קמח כוסמין מלא
1 כוס שיבולת שועל
3 כפות סטיביה
חצי כוס שמן קנולה

מה עושים?

1. מחממים שמן במחבת.
2. מוסיפים את הקלמנטינות ואת פירות היער.
3. מבשלים כ-3-4 דקות עד לריכוך.
4. מוסיפים את מיץ הלימון והסילאן ומבשלים עוד כ-4-5 דקות עד לריכוך.

להכנת הקראמבלס:

1. יוצרים פירורים מהקמח.
2. מוסיפים את שיבולת השועל וחצי כוס שמן.
3. מעבירים חצי מכמות התערובת לתבנית זכוכית ומשטחים.
4. מניחים את תערובת הפירות מעל הבצק שנוצר.
5. מפזרים את הפירורים מעל הפירות.
6. אופים על 220 מעלות למשך כ-20-25 דקות.

*ניתן לבחור בכל פרי אחר בעל חמיצות מסוימת כדי לשבור את המתיקות של פירות היער. שיהיה בתאבון!

המתכון והמידע התזונתי בכתבה באדיבות ריטה שאוליאן, דיאטנית קלינית מכבי