חג לאילנות: מתכון בריא לעוגת פירות יבשים לט"ו בשבט
לכבוד החג, דיאטניות מכון סוכרת במכבי מגישות לכם מתכון מנצח לעוגת פירות יבשים בריאה, עשירה ומלאה בכל טוב
מצרכים:
1 כוס קמח חיטה מלאה
1/2 כוס קמח לבן
חצי כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר חום
1 כוס שיבולת שועל
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כוס פירות יבשים קצוצים
2/3 כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס שמן
2 ביצים
50 גרם שקדים קצוצים
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה.
- מוסיפים סוכר ושיבולת שועל, קליפת תפוז ופירות יבשים קצוצים.
- בקערה קטנה בנפרד מערבבים מיץ תפוזים עם שמן וביצים טרופות.
- מוסיפים את הנוזלים לקערת המוצרים היבשים ומערבבים במהירות, תוך מינימום בחישה רק עד שהחומרים היבשים נראים רטובים.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות.
- זורים שקדים מעל.
- אופים בחום בינוני כ-65 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
- מצננים את העוגה ואוכלים בהנאה!
שינויים ושדרוגים:
- אפשר לעשות שימוש בסוג אחד של פירות יבשים או לשלב כמה סוגים שאוהבים.
- אפשר לוותר על השקדים מעל העוגה.
- קל יותר לפרוס את העוגה כשהיא מצוננת.
- אפשר להשתמש בסוכר לבן במקום סוכר חום.
ט"ו בשבט שמח!