חג לאילנות: מתכון בריא לעוגת פירות יבשים לט"ו בשבט

פירות יבשים בכלי עץ

לכבוד החג, דיאטניות מכון סוכרת במכבי מגישות לכם מתכון מנצח לעוגת פירות יבשים בריאה, עשירה ומלאה בכל טוב

מצרכים:

1 כוס קמח חיטה מלאה

1/2 כוס קמח לבן

חצי כפית מלח

2 כפיות אבקת אפייה

3/4 כוס סוכר חום

1 כוס שיבולת שועל

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

1 כוס פירות יבשים קצוצים

2/3 כוס מיץ תפוזים

1/3 כוס שמן

2 ביצים

50 גרם שקדים קצוצים

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה.
  2. מוסיפים סוכר ושיבולת שועל, קליפת תפוז ופירות יבשים קצוצים.
  3. בקערה קטנה בנפרד מערבבים מיץ תפוזים עם שמן וביצים טרופות.
  4. מוסיפים את הנוזלים לקערת המוצרים היבשים ומערבבים במהירות, תוך מינימום בחישה רק עד שהחומרים היבשים נראים רטובים.
  5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות.
  6. זורים שקדים מעל.
  7. אופים בחום בינוני כ-65 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
  8. מצננים את העוגה ואוכלים בהנאה!

שינויים ושדרוגים:

  • אפשר לעשות שימוש בסוג אחד של פירות יבשים או לשלב כמה סוגים שאוהבים.
  • אפשר לוותר על השקדים מעל העוגה.
  • קל יותר לפרוס את העוגה כשהיא מצוננת.
  • אפשר להשתמש בסוכר לבן במקום סוכר חום.

ט"ו בשבט שמח!