שבועות בפתח – ויש לנו טיפים ומתכון בשבילכם!
מה נאכל בסעודת שבועות – ונשאר עם מצפון שקט? ניקול הריס כוהל, דיאטנית במכבי שירותי בריאות בבאר שבע, שיתפה אותנו בטיפים לארוחת שבועות בריאה – ויש גם מתכון לפשטידה מנצחת!
בחג השבועות נוהגים לרוב לאכול גבינות ומוצרי חלב. אלו עשירים בחלבון ובסידן אך לעתים מכילים גם כמויות גדולות של שומן. לכן, בבישול ואפייה כדאי להשתמש במוצרי חלב דלים בשומן, ומומלץ שיהיו גם דלים בנתרן.
ניתן להמיר: גבינת שמנת ב.. גבינות רכות – עד 5% שומן
גבינה צהובה שמנה ב… גבינות צהובות – עד 15% שומן
שמנת חמוצה רגילה ב.. שמנת חמוצה 9% שומן או ביוגורט/אשל/גיל
שמנת מתוקה לבישול ב… שמנת לבישול 10% שומן
גבינה מלוחה שמנה ב.. גבינה מלוחה 5% במליחות מעודנת
המלצות נוספות:
- לקראת ערב החג מומלץ לאכול ארוחות מסודרות – לא לדלג על ארוחות במשך היום, כדי לא להגיע רעבים מדי לארוחת החג ו"להתנפל" על האוכל ללא הבחנה
- במהלך הארוחה מומלץ לבחור מזונות אהובים ולוותר על אלו שפחות אוהבים
- איכלו לאט וברוגע – כך תוכלו לשים לב מתי מגיע השובע ולהפסיק בזמן
- קינוח – מותר בהחלט! עדיף כמובן לבחור בסלט פירות טעים ובריא, אבל גם עוגת גבינה טובה יכולה להיות אופציה, בתנאי שלא מגזימים בכמות
- שתייה – עדיף מים, סודה או משקאות דיאט
זכרו, חג השבועות במקרא הוא גם חג הביכורים. אל תשכחו לשלב בארוחה, מעבר למאפים החלביים, גם הרבה ירקות ופירות!
שיהיה חג שמח וטעים!
פשטידת ירקות מנצחת של אירית
רכיבים:
כ-700 גרם ברוקולי או כרובית טריים
לבלילה:
300 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
1 גיל
1 קוטג' 5%
2 ביצים
3 כפות קמח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
לחלוט את הירקות.
לערבב את חומרי הבלילה ולהוסיף את הירקות. לערבב היטב.
לאפות 180 מעלות עד להזהבה.
בתיאבון!