פלאפל אפוי: כמעט אותו טעם והרבה יותר בריא

זמן קריאה: דקה אחת
|
8 במאי' 2019

פלאפל אפוי

מה זה עגול וקריספי מבחוץ וחף מפשע מבפנים? הפלאפלים הירוקים האפויים של אזיטה גאגין, דיאטנית מכבי! גם עונה לדרישה של המאכל הלאומי המושלם וגם מהווה אופציה בריאה ושפויה להביא ל"על האש" השנתי

מאת: אזיטה גאגין – דיאטנית מכבי שירותי בריאות

אז מה צריך?

חומרים ל-30 קציצות:

400 גרם גרגרי חומוס קפואים מבושלים או יבשים לאחר השרייה של לילה לפחות + בישול

3 שיני שום קלופות קצוצות גס

2 גבעולי בצל ירוק

1 כוס פטרוזילה וכוסברה

¼ כוס נענע (לא חובה)

2 כפיות כמון

2 כפיות זרעי כוסברה טחונים (לא חובה אבל מאוד משדרג)

3 כפות שמן זית + שמן זית לשימון התבנית

כף מיץ לימון

כפית אבקת אפייה

2 כפות מים

מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

4 כפות זרעוני שומשום

מה עושים?

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומשמנים בשכבת שמן זית עם מברשת סיליקון.
  3. מעבירים למעבד מזון את כל חומרי המתכון.
  4. מעבדים עד לקבלת עיסה במרקם גס.
  5. מניחים בצלחת שטוחה את זרעוני השומשום.
  6. מרטיבים ידיים וצרים מהעיסה כדורים בגודל עגבניות שרי.
  7. מגלגלים אותם בשומשום מכל הצדדים ומניחים בתבנית.
  8. אופים למשך 20 דקות ולאחר מכן הופכים כל כדור לצד השני וממשיכים לאפות לעוד 20 דקות עד להזהבה.
  9. כמה זה שווה לנו?

כל כדור: 34 קלוריות, 2  גרם סיבים, 2 גרם חלבון