מתכון: גרנולה ביתית מנצחת – קלה להכנה, קראנצ'ית וטעימה

זמן קריאה: דקה אחת
|
14 במרץ' 2019

גרנולה בצנצנת

דיאטניות מכבי מציגות מתכון מנצח לגרנולה טעימה ובריאה שכל אחד יכול להכין בבית מרכיבים טבעיים בלבד. לא תאמינו כמה זה פשוט…

מה צריך?

500 גרם שיבולת שועל שלמה עבה
כוס אגוזים מכל מיני סוגים שאוהבים: פקאן/אגוזי מלך/שקדים
חופן גרעינים: גרעי חמנייה/גרעיני דלעת קלופים/שומשום
3 כפות סילאן
כפית קינמון (לא חובה אבל ממש משדרג למי שאוהב)
חצי כוס חמוציות ללא סוכר או צימוקים ללא סוכר
להגשה:
• גביע יוגורט טבעי ללא סוכר או יוגורט סויה
• פירות העונה חתוכים לקוביות

מה עושים?

1. מחממים תנור ל-150 מעלות
2. מערבבים את שיבולת השועל עם סילאן/דבש וקינמון.
3. קוצצים את האגוזים גס, מערבבים את האגוזים והזרעים יחד עם שיבולת השועל.
4. משטחים בצורה אחידה על תבנית מלבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
5. מכניסים לתנור למשך של כ-20 דקות.
6. מערבבים תוך כדי אפייה פעם – פעמיים.
7. מוסיפים את החמוציות/צימוקים אם רוצים, רק לקראת סוף האפייה.
8. מאחסנים בצנצנת יפה עם מכסה הרמטי וקושרים בסרט יפה. אפשר גם להוסיף תווית מנייר חום או מדבקה שחורה שניתן לכתוב עליה בגיר "נא לטעום!".

מגישים עם יוגורט טבעי ואפשר להוסיף פירות לקבלת מוזלי טעים ומפנק.
בתאבון!