מתכון: מרק קרם כרובית

במיוחד למזג אוויר חורפי ומושלג, קבלו את הכוכב של המרקים: מרק קרם כרובית עשיר וקטיפתי!
הצבע הלבן שלה עשוי אולי להטעות, אך הכרובית מכילה ויטמינים ונוגדי חמצון, ובדומה לשאר חבריה ממשפחת המצליבים היא גם תורמת לחיזוק מערכת החיסון, ולא פחות חשוב, פשוט טעימה

צבעה הלבן של הכרובית אולי נתפס כחסר יתרונות תזונתיים, אך בפועל הוא מרמז על נוכחות גבוהה של נוגדי חימצון. כמו כן הכרובית מכילה כמות משמעותית של אשלגן, שלו תפקיד באיזון לחץ הדם. ומה עוד? כרובית טרייה מכילה כמות ויטמין C גדולה וחומצה פולית, וגם לא מעט ויטמין K המסייע בקרישת הדם ויטמין B6. היא מכילה פיטוסטרולים המסייעים באיזון שומני הדם ומינרלים שונים כגון מגנזיום.

מה צריך?

2 כפות שמן זית (עדיף כתית מעולה)
4 שיני שום קצוצות
1/2 בצל קצוץ
1 ראש כרובית חתוך לפרחים
2 כוסות מים או ציר מרק ירקות
1 כוס משקה חלב צמחי ללא תוספת סוכר
1 חבילת שמנת צמחית לבישול
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס

לקישוט ניתן לפזר מעל פרוסות שקדים קלויים, עירית קצוצה/בצל ירוק קצוץ או פלפל שחור גרוס

*ניתן להעשיר את המנה בחלבון על ידי הוספת קמח עדשים אדומות, או שעועית לבנה מבושלת.

מה עושים?

1. בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את השום והבצל.
2. מטגנים על אש בינונית עד להזהבה.
3. מוסיפים את פרחי הכרובית והמים/ציר הירקות והחלב ומביאים לרתיחה
4. מעבירים לאש בינונית ומבשלים בין 15 ל-20 דקות עד שהכרובית רכה.
5. מוסיפים את השמנת הצמחית, המלח והפלפל השחור ומבשלים עוד כ-5 דקות.
6. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד (לקבלת מרקם גס יותר ניתן למעוך בעזרת מזלג).
7. מקשטים בתוספת לבחירתכם.

* אם בוחרים להוסיף קמח עדשים או שעועית לבנה, יש לעשות זאת בהדרגה כדי להימנע מהסמכת יתר של המרק.

בתיאבון!

המתכון באדיבות: מיכל סוקמן, דיאטנית מכון סוכרת, מכבי שירותי בריאות