שיהיה לכם יום כתום! מרק דלעת חורפי וטעים

מרק דלעת

הסלוגן האיקוני הזה שנטבע אי שם בשנות ה-90 הדביקות רלוונטי מתמיד בעונת החורף. ירקות כתומים כמו בטטה, גזר ודלעת מהווים מקור מצוין לבטא קרוטן אשר תורם לבריאות מערכת החיסון ושומר עלינו בימים הקרים. ואיך נעזור לו "להתרומם"? הוספת שמן זית או טחינה לתבשיל תשפר את יכולת הספיגה של הבטא קרוטן בגוף. להלן מתכון למרק כתום מושלם לחורף

מה צריך?

1 דלעת גדולה חתוכה לקוביות גדולות – אנחנו השתמשנו בדלעת סינית אבל אפשר גם דלורית או חתיכת דלעת ארוזה במשקל
2 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ גס
1 כפית פפריקה
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
לקישוט: כמה עלי נענע או בזיליקום טריים

מה עושים?

1. מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה
2. מוסיפים את הדלעת ומכסים במים
3. מוסיפים פפריקה, מלח ופלפל
4. מבשלים כ-30 דקות עד שהדלעת מתרככת
5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט
6. מקשטים בעשבי תיבול (נענע או בזיליקום טרי)

בתיאבון!

המתכון באדיבות: דנה קורין-פת, דיאטנית במחוז מרכז, מכבי שירותי בריאות