מתכונים לקיץ: 3 מרקים קרים לימים החמים  

לכבוד הקיץ, אנחנו מגישים לכם מתכונים לשלושה מרקים קרים, דלים בקלוריות וקלים להכנה, ומזמינים אתכם להתרענן עם מרק ציזיקי קר, מרק גספצ'ו ומרק פירות שיצננו כל יום לוהט

בימים החמים אין כמו מרק קר להתרעננות. המרקים הם משביעים, עשירים בירקות ובנוזלים, ויכולים להעשיר ולגוון כל ארוחה. המרקים מכילים כמות גדולה של סיבים ומינרלים, הם דלים בשומן ובקלורית והכי חשוב – הם טעימים מאוד. מאחר שהמרקים משביחים את טעמם כיום-יומיים לאחר ההכנה, ניתן להכין כמות גדולה של מרק צונן מראש ולשמור אותו במקרר. כך, תחכה לכם בסוף היום ההביל מנה מפנקת, טעימה ומזינה שתרענן כל יום חם וארוך.

  • מרק ציזיקי קר

מצרכים ל-5 מנות:

5 גביעי לבן

2 גביעי יוגורט

7 מלפפונים

5 מלפפונים חמוצים

11/2 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל לבן

2 שיני שום כתושות

מעט שמיר קצוץ לפי הטעם

1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:

  1. פורסים את המלפפונים הטריים לפרוסות דקות.
  2. מגררים את המלפפונים החמוצים בפומפייה בעובי גס.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את גביעי הלבן והיוגורט, ומתבלים במלח, פלפל ושום.
  4. מוסיפים לתערובת את המלפפונים, מערבבים ומצננים לפני ההגשה.
  5. יוצקים את המרק לקעריות קטנות, ומפזרים מעל לכל מנה עלי שמיר וכפית שמן זית.

ערכים תזונתיים למנה:
140-120 קלוריות, 200 מ"ג סידן
המתכון מאת: יעל שופן, דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות

  • מרק גספצ'ו צונן

מצרכים:

3 עגבניות

2 מלפפונים

1 פלפל אדום

צרור כוסברה או פטרוזיליה

1/2 כוס פירורי לחם

1 כוס מים

1 לימון סחוט או 2-1 כפות חומץ בן יין או חומץ טבעי אחר

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את כל הירקות היטב וחותכים אותם לחתיכות גדולות.
  2. מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר או למעבד מזון, וטוחנים אותם עד לקבלת מרקם חלק או גס לפי הטעם.

ערכים תזונתיים למנה:
100 קלוריות, 15 גרם פחמימות, 7 גרם חלבון, 2 גרם שומן
המתכון מאת: רחל לביא, דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות

  • מרק פירות קר

מצרכים לכ-8 מנות:

4 משמשים

4 נקטרינות

4 שזיפים אדומים

כ-20 דובדבנים מגולענים

6 כוסות מים

מקל וניל חצוי

2 מקלות קינמון

גרד  קליפת לימון

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

  1. שוטפים הפירות, מוציאים הגלעין וחותכים לחתיכות (לא קטנות מדי).
  2. מכניסים לסיר את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-20 דקות.
  3. מוציאים את מקלות הווניל והקינמון, ומצננים היטב לפני ההגשה.
    *אפשר לשדרג עם 2-1 כפות ליקר פירות.

ערכים תזונתיים למנה:
כ-90 קלוריות
המתכון מאת: מיכל סוקמן, דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות

בתיאבון!