משנכנס אדר, מרבין בבריאות: 4 מתכונים להפתעות בריאות במשלוח המנות

עודכן בתאריך 18.3.19 

28367-Blog_photo_INSIDE_v58

מי אמר שמשלוח מנות חייב להיות מושחת? במיוחד לפורים אילנית ילנה סנדרוביץ', דיאטנית קלינית במכבי, הכינה לכם 4 מתכונים קלים להכנה למטעמים בריאים שניתן לשלב בכל משלוח מנות

משלוחי מנות הם אחת ממצוות חג הפורים: על כל אדם לשלוח לפחות 2 מנות לאדם אחד לפחות. המטרה העומדת מאחורי מצווה זו היא להגביר את תחושות האחווה והרעות בין בני ישראל וכן לאפשר לעניי העם לקיים את סעודת חג הפורים ללא הצורך לבקש צדקה. במקור, אם כן, משלוח המנות לא נועד להיות מתוק, אך עם השנים כמו שמרבין בשמחה כן מרבין גם בממתקים, חטיפים וצבעי מאכל לרוב, ומשלוח המנות הפך לפצצת סוכר וקלוריות. לכן, השנה נחזיר עטרה ליושנה ונכין את משלוחי המנות קצת אחרת – משלוחי מנות של בריאות! אבל שלא תטעו – מדובר במשלוחי מנות מפנקים וטעימים הרבה יותר מכל החטיפים והשוקולדים הקנויים.

להלן 4 מתכונים פשוטים להכנה וסופר טעימים שיכולים להוות משלוחי מנות בפני עצמם, ואפשר גם לשלבם במשלוח מנות הכולל פלטת ירקות טריים עם ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות ביתי, פלטת פירות מגוון אגוזים וחמאת אגוזים טבעית, גרנולה ביתית, לחם בריאות עם פלטת אנטיפסטי ועוד מגוון הפתעות ככל העולה על דמיונכם.

  1. מגש סושי פירות

מה צריך?

חבילת דפי אורז (ניתן לקנות בחנויות טבע/כמעט בכל סופר במחלקה האסייתית)

כורכום/סלק

1/4 כוס קרס קוקוס / 1 כוס אורז לריזוטו

1 כוס מים

3 כפות סוכר

תותים/קיווי/רימון/תפוז או כל פרי שתרצו

פתיתי קוקוס טבעי או אגוזים טחונים

מה עושים?

  1. מרטיבים דף אורז במים ומשטחים על נייר אפייה. ניתן להוסיף למים מעט סלק או כורכום לצבעוניות.
  2. מבשלים כוס אורז לריזוטו עם כוס מים או מערבבים 1/4 כוס קרם קוקוס עם 3 כפות סוכר.
  3. מורחים על דף האורז קרם קוקוס או אורז דביק מתוק.
  4. מסדרים באמצע פירות חתוכים לרצועות (תותים, קיווי, גרגרי רימון, קרמבולה, מלון, תפוז, קלמנטינה, אשכולית, אפרסמון).
  5. מגלגלים לגליל הדוק בעזרת נייר האפייה ומפזרים מלמעלה קוקוס או אגוזים טחונים.
  6. חותכים את הגליל ל-6-8 חתיכות "סושי".

* ליצירת מגש צבעוני רצוי להשתמש בפירות שונים, וכן ניתן להוסיף מעט כורכום או סלק טחון לאורז או קרם הקוקוס ליצירת צבע מרהיב באופן טבעי.

* במידה ואין דפי אורז ניתן להשתמש בלדר פירות, אך קחו בחשבון כי מדובר בתוספת פחמימות וסוכר משמעותית.

2. חמאת אגוזים טבעית

מה צריך?

400 גרם בוטנים/שקדים/ קשיו/ אגוזי מלך טבעיים

מלח וסוכר לפי הטעם (עד כפית)

מה עושים? 

  1. קולים בתנור את האגוזים במשך 20 דקות ב-180 מעלות. לערבב כל 5 דקות על מנת שלא יישרפו.
  2. לאחר שהאגוזים מתקררים, מקלפים בעזרת הידיים (לאחר הקלייה הקליפות נפרדות בקלות).
  3. טוחנים את האגוזים במעבד מזון עם 2-3 כפות מים לקבלת מרקם חמאתי חלק.
  4. מוסיפים מעט מלח/סוכר לפי הטעם (עד 1 כפית).
  5. מעבירים לצנצנת יפה וקושרים בסרט בד.

3. עוגיות גרנולה

מה צריך?

1 כוס קמח מלא

2 כוסות קוואקר

1 שקית אבקת אפייה

2/3 כוס שמן קנולה/קוקוס

2 ביצים (ניתן להמיר ב-6 כפות רסק תפוחי עץ ללא סוכר)

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

1 כף קינמון

קורט מלח/1 כוס אוכמניות מיובשות ללא סוכר (ניתן להחליף בחמוציות בחומץ תפוחים)

מה עושים?

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
  2. יוצרים כדורים ומשטחים בתבנית.
  3. אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.
  4. מכניסים לקופסת פח צבעונית מרופדת בנייר אפייה.

4. כדורי תמרים-קקאו

מה צריך? 

500 גרם תמר מג'הול

2 כפות חמאת בוטנים טבעית

2 כפות גדושות קקאו

חופן אגוזי מלך/בוטנים/קוקוס קצוצים

מה עושים?

  1. מגלענים את התמרים (במידה והתמרים קשים, ניתן להשרות אותם כחצי שעה במים רותחים).
  2. מוסיפים את חמאת הבוטנים והקקאו ולשים לעיסה אחידה.
  3. יוצרים כדורים בידיים רטובות ומגלגלים בקוקוס טחון/אבקת קקאו/ שברי אגוזים או בוטנים.

המתכונים באדיבות אילנית (ילנה) סנדרוביץ, דיאטנית קלינית

נאות שושנים חולון/ מגדל רוטשילד בת ים/ מכון בריאות האישה, מרכז המכונים, ראשל"צ

שיהיה חג פורים בריא, שמח ומבדח!