עובדות על תה קר ומתכון

לרוב תה מתקשר אצל רובנו ליום חורף קר וגרון כואב. אז אנחנו שוקעים לתוך הספה, אוחזים בכוס מהבילה ומקווים שסגולותיו של התה יסייעו לנו להיפטר מן המחלה. אך רבים מחמיצים את העובדה שתה יכול להיות גם משקה קיצי מרענן ומרווה מאין כמותו! עובדות על תה קר ומתכון למשקה שיהפוך גם את היום הקיצי המעיק ביותר למרענן:

תה קר ICE TEA

  • את משקה התה אנחנו מכירים כבר אלפי שנים, אך תה הקר- אייס תה מוזכר לראשונה בסוף מאה ה-19. ארץ מולדתו של תה קר היא ארה"ב ובהתחלה תה קר היה משקה אלכוהולי.
  • בספרי בישול ממאה ה-19, בעיקר בארה"ב ואנגליה נוכל למצוא מתכונים לתה ירוק ושחור קר מהולים ברום או ליקר בפרופורציות מאוד מדויקות.
  • נתון מעניין הוא שמתוך צריכת תה בארה"ב מעל 80% הוא תה קר. Ice tea
  • בשנות ה20-30 של מאה ה20 בארה"ב ניסו לאסור צריכת תה קר בגלל שימוש מופרז באלכוהול.
  • לאחר איסור שימוש באלכוהול בתה הקר, המשקה שינה את הטעם והרכיבים השתנו. את האייס תה התחילו להכין כ "משקה מתוק"  עם 4-5 כפיות סוכר והמתכון החדש כלל: עלי תה, סוכר, קרח ומיץ לימון טרי.
  • כיום תה קר מכינים בוריאציות שונות ובהרכבים שונים. משקאות אייס תה יכולים להיות בטעם טבעי, בטעמי פירות או מצמחי תבלין שונים.
  • ניתן לקחת חליטות שונות, לקרר ולהגיש כתה קר.

מתכון של תה קר מרענן וטעים במיוחד.

מרכיבים:

כפית תה שחור או ירוק

ליטר מים

כף פרחי קמומיל

תפוח ירוק חתוך לקוביות

כפית דבש (אפשר גם בלי)

אופן הכנה:

לחלוט קמומיל כ10 דקות. לצנן, לשים בתבנית קרח ולהקפיא

להכין תה ירוק או שחור מעלים, לסנן, לצנן ולשים בקנקן.

להסיף תפוח ירוק חתוך.

להוסיף כפית דבש (אופציונלי)

להוסיף כמה קוביות קרח קמומיל

ולשתות לרוויה

ניתן להוסיף גם פלח לימון וכמה עלי נענע, לפי הטעם.

לרוויה!

  • המידע באדיבות: רעיה וינשטיין, דיאטנית במכבי.