סוכרתיים ואוכלים בחוץ? כך תשרדו ארוחה במסעדה בלי להעלות את הסוכר

יציאה למסעדה או בית קפה היא לא רק מענה בסיסי על רעב אלא פינוק ובילוי עם חברים ומשפחה לכל דבר. רק בגלל שגילו אצלכם סוכרת, לא אומר שצריך לשבור את שגרת יומכם ולהפסיק לצאת לבלות במסעדות. מיכל סוקמן, דיאטנית קלינית במכון הסוכרת של מכבי, אספה כמה טיפים חשובים שיאפשרו לכם לצאת החוצה בלי להעלות את הסוכר

אכילה בחוץ או אצל חברים עלולה לפגוע באיזון הסוכר אם היא מתרחשת בתדירות גבוהה ואם לא נבחר את המזונות הנכונים המתאימים לנו. קשה לשלוט באיכות המרכיבים, בכמות השמן ובסוכר המצויים במאכלים המוגשים לנו. לכן הכל מתחיל בבחירה שלנו: איזו מסעדה, איזו מנה, מה גודלה, איזה רוטב וכמה ממנו נוסיף. נשמע מאתגר אמנם אבל אפשרי בהחלט בעזרת שמירה על כמה כללים בסיסיים.

להלן הכללים שיעזרו לסוכרתיים לאכול בחוץ:

  • שלבו את היציאה למסעדה כחלק מתכנון הארוחות היומי.
  • הגיעו לארוחה לא רעבים מדי ולא שבעים מדי.
  • בחרו במנות המורכבות בעיקר מחומרי גלם בסיסיים ללא תוספות מיותרות, למשל: חזה עוף במקום שניצל. ​
  • בחרו בסלט מירקות טריים ובקשו רוטב בצד כדי לשלוט בכמויות הרוטב.
  • העדיפו ירקות טריים על ירקות מוקפצים.
  • ותרו או הורידו בכמות הלחם שאתם אוכלים יחד עם הסלט או המנה. גם אם הלחם מלא, הוא עדיין נספר בכמות הפחמימות שנוספת לארוחה ומשפיע על איזון הסוכרים בה.
  • בחרו בטטה על פני תפוח אדמה. לבטטה מדד גליקמי נמוך משל תפוח האדמה והיא משביעה לאורך זמן לעומת תפוח האדמה. העדיפו תמיד אפוי על פני מטוגן ובחרו ירקות ללא ציפוי.
  • העדיפו קינואה על פני אורז או בורגול. בורגול עשוי מגרגרי חיטה מבושלת, שיובשה ונגרסה. הקינואה לעומתו מהווה פחמימה מורכבת יותר. היא עשירה יותר בסיבים תזונתיים וחלבון ולכן מסייעת טוב יותר באיזון הסוכר.
  • אכלו חומוס ללא הפיתה (כן, כן, זה אפשרי). נגבו את החומוס עם ירקות. שלבו גרגרי חומוס ופול במנה על מנת להגדיל את כמות החלבון על חשבון השומן.
  • לוו את הארוחה במים ולא במיץ. שימו לב שגם מיץ טבעי או סחוט טרי מכיל כמות סוכר גבוהה שכן כדי למלא כוס דרושה כמות פרי גדולה.

אנחנו כאן בשבילכם, נשמח להמשיך לייעץ לכם בנושא תזונה לסוכרתיים >>