מתכון עשיר בברזל: תבשיל הודו אדום עם שעועית לבנה וירוקים

אם אתם סובלים ממחסור בברזל, המנה הזאת היא בול בשבילכם! בשר ההודו עשיר בברזל ובוויטמין B12 ועם זאת הוא נחשב לחלבון רזה במיוחד. גם השעועית הלבנה שבתבשיל מהווה מקור נהדר לברזל (ב-100 גר' שעועית לבנה 10.4 מ"ג ברזל) וביחד עם הירוקים המרעננים זו מנה שכולה בריאות ומתאימה מאוד לחורף

מה צריך?

מרכיבים ל-4 מנות:
600 גרם נתח הודו אדום, חתוך לקוביות בינוניות
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
שבבי צ'ילי אדום (לא חובה)
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
3-4 שיני שום כתושות
1 כוס מים רותחים
400 גרם (1/2 חבילה) שעועית לבנה מופשרת
1 חבילת עלי בייבי תרד
1 צרור עלי קייל קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
עלי תימין או רוזמרין
להגשה:
שקדים קצוצים
מיץ מ-½ לימון

מה עושים?

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מחממים שמן במחבת גדולה. מתבלים את חזה ההודו במלח, פלפל ושבבי צ'ילי ומטגנים משני הצדדים כ-4 דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב. מעבירים לתבנית (לא שוטפים עדיין את המחבת) וממשיכים לצלות בתנור כ-15 דקות, עד שההודו מוכן. מוציאים, עוטפים בנייר כסף לשמירת החום ושומרים בצד.
3. באותה מחבת מטגנים את הבצל והשום כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להזהבה יפה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית, מערבבים וממשיכים לבשל כ-7-8 דקות. מתבלים ומוסיפים את שני סוגי הירוקים. מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות עד שהם מתרככים. מועכים חלק מהשעועית על מנת להסמיך את הרוטב.
4. מחזירים את ההודו למחבת ומבשלים יחד עם הרוטב עוד 2-3 דקות.
5. יוצקים מיץ לימון, מפזרים שקדים ומגישים מיד.

בתאבון!!

המתכון בשיתוף: אולגה טוכשר. צילום וידאו: עדי הוברמן. צילום סטילס: נמרוד סונדרס. עריכת וידאו: אלי סטרול. הפקה: קרן בן דן