עשיר בחלבון ואומגה 3: סלט פסטה עם סלמון

בטח שמעתם הרבה על אומגה 3 אבל לא ממש ידעתם איך לשלב אותה בתזונה. הסלט הזה הוא מקום טוב להתחיל ממנו. הסלמון הוא חלבון איכותי שמהווה מקור מצוי לאומגה 3 ויחד עם פסטה וירקות מוקפצים זו בכלל חגיגה

מה צריך?

מרכיבים ל-2-3 מנות:

500 גרם (1 חבילה) פסטה רדיאטורי / פוזילי / פרפלה או כל פסטה קצרה אחרת
1 כף שמן
500 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות בגודל ביס (או קוביות טופו לגרסה טבעונית)
1 ראש ברוקולי בינוני, מפורק לפרחים קטנים
1-2 גבעוני סלרי, חתוכים דק
10-12 עגבניות שרי אדומות קטנות, חצויות
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
חופן שקדים פרוסים
מלח ופלפל לפי הטעם

רוטב איולי ללא ביצים:
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב סויה לא ממותק
360 מ"ל (1.5 כוסות) שמן
2 כפיות חרדל
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
2 כפות מיץ לימון

מה עושים?

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. מוסיפים כף שמן, מערבבים ושומרים בצד עד להרכבת הסלט.
2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות הסלמון, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מחליף את הצבע ומתחיל להזהיב. שומרים בצד.
3. מניחים את הברוקולי בקערה, יוצקים מעל מים רותחים ומשאירים לחליטה של 3-4 דקות. מסננים ושומרים בצד.
4. מכינים את הרוטב: שמים בקערת בלנדר חזק את כל מרכיבי המתכון, למעט מיץ הלימון, וטוחנים במהירות גבוהה עד שהנוזלים הופכים למיונז במרקם עבה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים שוב.
5. מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה גדולה את הפסטה, הסלמון, הירקות, הבצל הירוק והשקדים ומערבבים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
6. מגישים את הסלט מיד או שומרים בכלי אטום במקרר. את שאריות הרוטב גם ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד שבוע.

הערות:
אפשר להחליף את הסלמון בקוביות טופו מטוגן או אפוי.

בתאבון!!

המתכון בשיתוף: אולגה טוכשר. צילום וידאו: עדי הוברמן. צילום סטילס: נמרוד סונדרס. עריכת וידאו: אלי סטרול. הפקה: קרן בן דן