מה עושים עם קישוא? מרק קישואים קליל ודל פחמימה

זמן קריאה: דקה אחת
|
29 בנובמבר 2020

מרק קישואים

הדס רבינוביץ', דיאטנית מחוז שפלה במכבי, מספרת שהילדים שלה קוראים לו "מרק עננים" בגלל המרקם המיוחד והכיפי. וזה אכן מרק קליל שיכול להתאים כמנה ראשונה או ארוחת ביניים והבונוס הוא שהוא דל קלוריות ודל פחמימות

מה צריך?
רכיבים לכ-6 מנות:

1-2 בצלים
כף שמן זית
כף מים
5-6 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
כף מלח (או לפי הטעם)
סלרי/שמיר קצוץ (אפשר גבעול או זרעים) – לא חובה
תבלינים לפי הטעם: שום גבישי, אבקת בצל, פלפל לבן, עלי דפנה

מה עושים?

1. חותכים את הבצלים לטבעות.
2. מאדים עם כפית שמן וכף מים (כדי שלא יישרף) עד להזהבה קלה.
3. מוסיפים את הקישואים והתבלינים.
4. מכסים במים רותחים קצת מעל הקישואים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.
5. מוציאים את העלי דפנה/ גבעולים ומרסקים בבלנדר מוט.

כמה זה שווה לנו?
כל מנה מכילה 60 קלוריות, 2 גרם חלבון, 11 גרם פחמימות, 4 גרם סיבים ו-2% שומן.

בתאבון!

 

המתכון והמידע התזונתי מאת: הדס רבינוביץ', דיאטנית מחוז שפלה במכבי