לומדים לבשל
טרנד האוכל הבריא מביא עמו סדנאות לבישול בריא. למי הן מיועדות? ועד כמה הן מועילות?
סדנא לבישול בריא היא סדנא המקנה כלים להכנת מזון טעים ובריא: שימוש בחומרים גלם איכותיים, הכרת שיטות הכנה בריאות ועוד. היום סדנאות בישול אלה תפסו תאוצה ויש מוסדות רבים המעבירים סדנאות חד-פעמיות או סדרת סדנאות בנושאים שונים, כגון סדנה להכנת דגים, להכנת בשרים או להכנת סושי. מעבר לכלים הנרכשים ולידע החדש, סדנאות אלה מעניקות הנאה מחוויה קבוצתית וכמובן מארוחה טעימה.
"בתור חובבת מטבח ובישולים ידועה", פותחת בתיה אלימלך, דיאטנית קלינית ומאמנת להרגלי אכילה, "שמתרגשת מכל סיר ומחבת חדשים היוצאים לשוק, אני אישית מאמינה מאוד בכוח שיש ליצירתיות על הרכב המזון שלנו. למי שרוצה ומעוניין ללמוד ולהתנסות יש אין ספור אפשרויות ושילובים שאפשר לעשות על מנת ליצור ארוחות שונות ומגוונות, גם אם המרכיבים אינם ספוגים בשמן או שוחים בחמאה. לאחרונה השתתפתי בסדנת בישול מדהימה לחולי סוכרת שהעביר דיאטן שהוא גם שף וגם חולה סוכרת בעצמו. הוא הציג ידע בסיסי בבחירת מזונות המתאימים לסוכרתיים ודרכי הכנה מקוריות ופשוטות, ובכך הוכיח שגם אנשים עם בעיות בריאותיות ומגבלות במזון יכולים בעזרת קצת יצירתיות להכין ארוחות גורמה של ממש".
אלימלך מדגישה כי למי שמכין את האוכל במטבחו שלו יש השפעה מרובה על תושבי הבית. המשפחה נהנית מהמזון הבריא, לילדים יש דוגמה מצוינת לאכילה בריאה ומקנים להם הרגלי אכילה נכונים בפועל ולא בתאוריה. הרגלים אלו מלווים אותנו במשך שנים רבות, גם בבגרותנו.
"הסדנאות מתאימות לכלל האוכלוסייה, ובעיקר לאנשים שאינם אוהבים להיכנס למטבח או שהם חסרי ניסיון או חסרי ביטחון בהכנת אוכל. בסדנא הם יוכלו להרוויח כלים קלים ליישום הכנת האוכל בריא. הסדנאות מלמדות, נותנות טכניקות ובעיקר מיישמות תאוריות שונות ובכך מערבות את הטבח ומסייעות לו לא לפחד ולהתחיל להתנסות, ומשם השמיים הם הגבול. כדאי ללמוד, להתנסות ולקבל כלים כדי ליהנות מההכנה. כך נשפר את איכות האכילה ואת טיב המזון שאנו בוחרים להכניס לגוף שלנו, כי הרי לגוף אין חלקי חילוף", מסכמת אלימלך.