לביבות עדשים כתומות אפויות

'ממחית לכפית' מתכונים לתינוקות ופעוטות שכל אחד יכול להכין בבית בקלות
מחפשים מתכון קל להכנה שקל לארוז ולקחת לדרך? קבלו מתכון צבעוני עם מרקם נהדר שהתינוק יכול לאכול בעזרת אצבעותיו הקטנות. מכיל עדשים, ממשפחת הקטניות, שהן מקור מצוין לחלבונים ומינרלים כמו ברזל ואבץ ומשמשות תחליף לארוחה בשרית או פחמימות ולפעמים גם לירקות.
מתאים לתינוקות החל מגיל 9 חודשים, צפו ורוצו להכין

20-22 לביבות קטנות
מרכיבים:

  • כוס עדשים כתומות מפוצלות
  • 1/2 כוס אפונה טריה או מופשרת
  • גזר בינוני קלוף ומגורר בפומפיה דקה
  • זוקיני בינוני מגורר בפומפיה דקה וסטוח מהנוזלים
  • 3/4 שיבולת שועל דקה (קוואקר)
  • 1/4 כוס קמח עדשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2-3 כפות שמן קנולה להברשה (אפשר להשתמש בתרסיס)

אופן ההכנה:

  • משרים את העדשים במים רותחים ל-30 דקות ומסננים.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות.
  • טוחנים במעבד מזון את העדשים לתערובת אחידה. מעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים, למעט השמן, ומערבבים היטב לתערובת אחידה ודביקה.
  • יוצרים מהתערובת לביבות פחוסות קטנות, מניחים בתבנית במרווחים קטנים ומברישים בשמן.
  • אופים כ-30 דקות להזהבה יפה. אחרי 15 דקות מוציאים את התבנית מהתנור והופכים את הלביבות בעדינות לצד השני להזהבה אחידה יותר.