לאיזון לחץ הדם: פילה דג בתנור ללא מלח

זה אולי יפתיע אתכם, אבל אפשר להכין דג לא פחות ממושלם ללא גרגר אחד של מלח. איך עושים את זה? עם התיבול הנכון. מתכון מושלם לבעלי לחץ דם ובעיות בכליות. גזרו ושמרו

מה צריך?

מרכיבים ל-2 מנות:
2 פילה של דג לבן
תיבול ללא מלח:
3 כפות שמן זית
1 כפית אבקת שום
½ כפית פלפל שחור
½ כפית שבבי צ'ילי יבש, או לפי הטעם
½ כפית תימין מיובש
½ כפית בזיליקום מיובש
½ כפית אורגנו מיובש
1 כפית פפריקה
תוספת:
לימון חתוך לפרוסות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
עגבניות שרי אדומות

מה עושים?
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערית את כל מרכיבי התיבול ומערבבים למשחה אחידה.
3. מורחים את פילה הדג בנדיבות המשחה ומניחים על התבנית. מפזרים מעל פרוסות לימון ופטרוזיליה ומסביב עגבניות שרי.
4. אופים כ-20 דקות, או עד שהדג מוכן ומגישים מיד.

בתאבון!!

המתכון בשיתוף: אולגה טוכשר. צילום וידאו: עדי הוברמן. צילום סטילס: נמרוד סונדרס. עריכת וידאו: אלי סטרול. הפקה: קרן בן דן