כדורי ריזוטו עם אפונה וזוקיני

"ממחית לכפית" – מתכונים לתינוקות ופעוטות שכל אחד יכול להכין בבית בקלות
מתי בפעם האחרונה חשבתם לתת לתינוק שלכם ריזוטו? המתכון הזה הוא לא רק סופר טעים, אלא גם מכיל את כל הערכים החשובים, שיאפשרו לתינוק שלכם להתנסות ולחוות טעמים ומרקמים חדשים, וגם צבעים עזים שיגרו אצלו את כל החושים. המתכון מכיל אפונה ממשפחת הקטניות, שהיא מקור טוב למינרלים כמו ברזל ואבץ, ומתאים לתינוקות החל מגיל שנה, אז קדימה, רוצו להכין

נתחיל במרכיבים:

  • 2 כפות שמן זית או חמאה
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • שן שום כתושה
  • זוקיני גדול מגורר בפומפיה דקה וסחוט מהנוזלים
  • עלים מגבעול תימין (לא חובה)
  • 3/4 כוס אורז ארבוריו (אורז לריזוטו)
  • ¼ 2 כוסות ציר ירקות תוצרת בית או מים רותחים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוס אפונה עדינה מופשרת
  • 1/2 כוס גבינת פרמז'ן או צ'דר מגוררת דק

איך מכינים?

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מחממים את שמן הזית או החמאה במחבת ומטגנים את הבצל, השום, הזוקיני והתימין (לא חובה) תוך כדי ערבוב כ-5 דקות לריכוך.
  • מוסיפים את האורז, הציר או המים והתבלינים ומערבבים היטב.
  • יוצקים את תכולת המחבת לתוך תבנית פיירקס, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-40 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והאורז מוכן.
  • מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את האפונה והגבינה ומערבבים היטב. מצננים מעט.
  • יוצרים מהריזוטו כדורים בגודל אגוז ומגישים.

בתיאבון