יוצאים לפיקניק

זמן קריאה: דקה אחת
|
27 באוג 2013

22805-Blog-Photo-NEW_Sex-(19850)2

פיקניק (ובעברית – טוּזִיג) הוא בילוי מהנה ובריא – לצאת אל חיק הטבע ולאכול תוך כדי צפייה במראות המרהיבים, ביער, בפארק או אולי בחוף הים. האוויר הפתוח והשהייה בחברותא עם בני המשפחה או עם החברים תורמים לתיאבון, ומובן שחלק גדול מההנאה טמונה בסלסילת הפיקניק ובהפתעות שהיא מציעה לסועדים.

אז מה כדאי לארוז בסלסילה?

  • בראש ובראשונה חשוב להרבות בשתייה, במיוחד בשל החום הישראלי המצוי. עדיף לשתות מים, ולא שתייה ממותקת או מוגזת, וכלל האצבע הוא ליטר וחצי לאדם עבור שהות של 8 שעות בחוץ
  • כדאי להכין מראש כריכים מלחם מחיטה מלאה עם ממרחים בריאים כמו טחינה, גבינות 5% שונות ונקניק דל שומן, ולצרף לכריכים ירקות לנשנוש כמו מלפפון, גזר, צנוניות וגמבה.
  • את החטיפים המלוחים המסורתיים מומלץ להוציא מהסלסילה ובמקומם להכניס ירקות ופירות טריים. כקינוח מתוק אפשר להביא פירות יבשים, אם כי מומלץ להגביל את צריכתם בשל ערכם הקלורי הגבוה.
  • לחובבי הפינוק, כוס יין אדום יכולה לשדרג משמעותית את הארוחה מבלי לפגוע בערכים התזונתיים שלה.

בילוי נעים!