זה הזמן לשתות – מי פירות וירקות!
מי מאיתנו לא כמה, בעיקר ביום קיץ חם, למשקה קר, מרענן ומחיה נפש? הכל על מי הפירות והירקות, הטרנד החדש והמרענן.
כולנו כאמור משוועים למשקה מרענן ורק מעת לעת, העניין הוא שחלק גדול מן המשקאות הקלים מכילים המון סוכר, צבעי מאכל וחומרים שבלשון המעטה, אינם בריאים… מצד שני, רובנו (ובעיקר ילדים) לא כל כך אוהבים לשתות מים רגילים… מה הפתרון? מי פירות וירקות! טרנד מי הפירות והירקות התחיל בארה"ב והוא מגיע עכשיו גם אלינו 🙂
למה זה בכלל כדאי ?
- קודם כל כי זה יגרום לכם לשתות יותר. רובינו לא שותים מספיק, וזה חשוב במיוחד בקיץ הישראלי החם והלח.
- בשיטה הזו אתם מקבלים את המים שלכם עם טוויסט נחמד. תוכלו להנות ממים בטעם שונה בכל יום וזה עושה חשק לשתות.
- הבקבוק שלכם יכיל חצי או 3/4 ליטר וכך תדעו כמה שתיתם.
- מעבר לכך אפשר לנצל את המים להעביר חומרים בריאים המצויים בירקות ובפירות. חלק מהויטמינים, המינרלים, פיטוכימיקלים ( חומרים התורמים לבריאות ומצויים בפירות וירקות) ואפילו חומרי מרפא פעילים זורמים בקלילות מהפרי או הירק או צמח המרפא ואתם שותים מים עם ערך מוסף.
- ולקינוח, זה קל להכנה ומוסיף צבעוניות חמודה ליום שלכם.
איך מכינים ?
אז האמת היא שבשביל לייצר עצמכם מי ירקות ופירות מה שתזדקקו לו הוא ירקות או פירות, מים וכלי שילך איתכם כל היום.
הכנה קרה – בוחרים את הירקות והפירות. אפשר לבחור מבין השילובים הנמצאים כאן או כל שילוב אחר שיעלה על דעתכם. חותכים ירקות ופירות בכמות של 1/4 כוס על כל כוס מים. מכניסים לכלי, מוסיפים מים ו…זהו.
הכנה חמה – הכנה זו מתאימה בעיקר כשמשלבים תה, תבלינים או עשבי תיבול וגם ירקות או פירות קשים. מכינים בדיוק כמו בהכנה קרה אבל מוסיפים מים רותחים ונותנים להם להצטנן. מקררים במקרר.
שילובים מומלצים –
מי מלפפונים ולימון (ולאמיצים בתוספת בזיליקום) – לרענון ותחושת ניקיון – הגרסה המקורית ממכוני הספא בארה"ב. מלפפון מספק כלורופיל שהוא הפיגמנט הירוק שתורם לניטרול רעלים בכבד וביחד עם הלימון הם מעניקים הרגשת ריענון וניקיון.
מי פירות יער – לאנטיאיגינ'ג ומניעת סרטן
מי תפוח, נענע , ומליסה – להרגעה ושינה טובה
שילוב הדרים ( לימון, תפוז, אשכולית אדומה)
המידע המקצועי בכתבה באדיבות: ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית במכבי ומטפלת בתזונה סינית וצמחי מרפא.
צילומים: עודד חוברה.