מושלם לחורף או סתם כשמתחשק אוכל מנחם: ריזוטו פטריות

ריזוטו פטריות היא מנה שגם בחורף הישראלי (שיש שיגידו שהוא לא באמת חורף) תמיד כיף לקבל ולהתנחם בה. היא מכילה אורז ארבוריו שנחשב דל בסיבים ולכן קל לעיכול וכך לא מסיימים את הארוחה כבדים ועייפים, וחוץ מזה תתפלאו: להכין אותו זה הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לכם.ן

מה צריך?

מרכיבים ל-3-4 מנות:

2 כפות שמן
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 סלסילות פטריות (שמפיניון, פורטובלו, יער וכו') חתוכות
1 כפית עשבי תיבול מיובשים (אופציונלי)
2 כוסות אורז "ארבוריו" (אורז ריזוטו)
½ כוס יין לבן
4.5 כוסות מים רותחים או ציר ירקות רותח
½ כוס שמנת צמחית לבישול (למשל של אלפרו)
מלח ופלפל לפי הטעם
30 גרם גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)

מה עושים?

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מכינים את הירקות: מפזרים את הירקות בתבנית, יוצקים מעל שמן זית, מתבלים, מערבבים וצולים כ-20-25 דקות, עד שהירקות מתרככים.
3. מכינים את הריזוטו: מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והפטריות ומאדים, תוך כדי ערבוב, כ-15 דקות, עד שהפטריות מתחילות להתכווץ. מוסיפים את עשבי התיבול היבשים והאורז ומערבבים היטב כ-30 שניות. מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים עד שהוא נספג. מוסיפים את המים, כוס אחרי כוס, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים נספגים, והאורז נהיה רך ודביק. מוסיפים את השמנת, מתבלים ומערבבים.
4. מפזרים מעל הריזוטו פרמז'ן. ניתן להגיש לצד ירקות צלויים

בתאבון!!

המתכון בשיתוף: אולגה טוכשר. צילום וידאו: עדי הוברמן. צילום סטילס: נמרוד סונדרס. עריכת וידאו: אלי סטרול. הפקה: קרן בן דן