פרויקט "בוחרים בריא" במכבי: משפחת אלבז מירושלים

משפחת אלבז בוחרים בריא

במסגרת פרויקט "בוחרים בריא" במכבי, משפחת אלבז מירושלים השתתפה בסדנת בישול בהנחיית אלינור רחמים (אלינורה חוויית טעמים) וכדי שגם אתם תהנו, ריכזנו לכם את המתכונים מהסדנה: 

סלט עדשים שחורות
מה צריך?

2 כוסות עדשים
1 בטטה גדולה
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
3 גבעולי בצל ירוק

לרוטב:

2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סילאן טבעי
3 כפות שמן רגיל
מיץ לימון מחצי לימון

מה עושים?

1. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות ומניחים על נייר אפייה
2. בוזקים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס
3. אופים על 200 מעלות למשך 15-20 דקות עד שהבטטות שחומות בחלקן החיצוני ורכות בחלקן הפנימי.
4. מבשלים את העדשים במים (כמו פסטה) למשך 10-12 דקות, עד שהן מתרככות מעט אך לא יתר על המידה.
5. כשהעדשים מוכנות, מסננים ומצננים מעט.
6. קוצצים את הפלפלים והבצל ומערבבים עם הבטטות והעדשים.
7. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוסיפים רגע לפני ההגשה.

סלט עדשים שחורות
סדנת שף משפחת אלבז ירושלים
צילום יוסי אלוני
6/5/2019

סלט כרובית
מה צריך?
1 ראש כרובית טרייה (גוש קטיף)
1 צרור פטרוזיליה
4 גבעולי בצל ירוק
1 גבעול סלרי
חופן חמוציות
חצי פלפל אדום
2 כפות צנוברים
לרוטב:
2 כפות מיץ לימון
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית

מה עושים?

1. מנקים היטב את הכרובית, שוטפים ומייבשים.
2. מגרדים במגרדת גסה ומניחים בקערה.
3. קוצצים את הסלרי, הפטרוזיליה, הפלפל והבצל הירוק ומוסיפים לפירורי הכרובית.
4. מוסיפים את החמוציות והצנוברים ומערבבים.
5. מאחדים את מרכיבי הרוטב ומוסיפים לסלט רגע לפני ההגשה.

ירקות ממולאים בקינואה
מה צריך?

4 בצלים
2 קישואים
3 פלפלים

למילוי:
2 כוסות קינואה
1 בצל גדול
3 שיני שום
1 גבעול סלרי
1 עגבניה
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט חוואיג למרק

לרוטב:
3 כוסות מים
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית חוואיג למרק
מלח ופלפל לפי הטעם

מה עושים?

1. קולפים את הבצלים למילוי וחותכים מעט בחלקם העליון והתחתון ועוד חתך אחד בקו האמצע.
2. מבשלים את הבצלים במים רותחים למשך 10 דקות עד לריכוך כך שיהיה ניתן להפריד את השכבות.
3. חוצים את הקישואים ומרוקנים כל חצי.
4. חותכים את הפלפלים בחלקם העליון ומרוקנים מגרעינים.

למילוי:
5. קוצצים את הבצל והסלרי
6. מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל והסלרי עד לריכוך למשך 10 דקות תוך כדי ערבוב.
7. מוסיפים את העגבניה ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.
8. מוסיפים קינואה וכוס מים ומתבלים במלח, פלפל וחוואיג.
9. מבשלים למשך 10 דקות על אש נמוכה רק כדי שהקינואה תתבשל מעט (לא בישול מלא).

להרכבה:
10. ממלאים את שכבות הבצלים בתערובת הקינואה ומניחים אותם בסמיכות זה לזה בסיר רחב ושטוח.
11. ממלאים גם את הפלפלים והקישואים ומניחים בסיר.
12. מערבבים התבלינים עם 3 כוסות מים ומוסיפים לסיר.
13. מבשלים על אש בינונית למשך 50 דקות או עד שהירקות רכים.

ירקות ממולאים בקינואה
סדנת שף משפחת אלבז ירושלים
צילום יוסי אלוני
6/5/2019

קאפקייס ברוקולי
מה צריך?

1 חבילת ברוקולי קפואה
4 ביצים
150 גר' גבינה בולגרית
100 גר' קוטג'
חצי כוס חלב
חצי כוס קמח כוסמין
שקית אבקת אפיה
מלח ופלפל

מה עושים?

1. מפשירים את הברוקולי, ולאחר ההפשרה מסננים וקוצצים את הפרחים.
2. מוסיפים לתערובת הברוקולי את שאר הרכיבים ומאחדים.
3. ממלאים תבניות קאפקייקס בתערובת.
4. אופים על 180 מעלות למשך 30 דקות.

טחינה בשלושה צבעים
מה צריך?

חצי כוס טחינה גולמית
1 סלק בשל
כפית כורכום
2 כפות רוטב פסטו
חצי כוס מים
מלח
לימון

מה עושים?

לטחינה הסגולה
טוחנים במעבד מזון (מג'ימיקס) טחינה גולמית, סלק, מים, מלח ולימון עד לקבלת מרקם אחיד.
לטחינה הכתומה
טוחנים במג'ימיקס טחינה גולמית, כורכום, מלח ולימון עד לקבלת מרקם אחיד.
לטחינה הירוקה
טוחנים במג'ימיקס טחינה גולמית, פסטו, מלח ולימון עד לקבלת מרקם אחיד.

להגשה:
יש להגיש את הטחינות בשלושת הצבעים זו לצד זו בצלוחיות שונות.

פרויקט בוחרים בריא
סדנת שף משפחת אלבז ירושלים
צילום יוסי אלוני

שיהיה בתאבון!