פרויקט "בוחרים בריא" במכבי: משפחת לשקוביץ ממושב שרשרת

משפחת לשקוביץ בוחרים בריא

במסגרת פרויקט "בוחרים בריא" במכבי, משפחת לשקוביץ השתתפה בסדנת בישול בהנחיית חווי לב (חווי לב קולינריה ובריאות) שבנתה להם תפריט משפחתי וכדי שגם אתם תהנו, ריכזנו לכם את המתכונים מהסדנה:

סיגרים פילו במילוי פירה עדשים

מה צריך?

1 חבילת בצק פילו מופשר עפ"י הוראות היצרן
2 כוסות עדשים כתומים
מים רותחים
2 בצלים
3 שיני שום
מעט שמן זית
חוואיג'
זרעי כוסברה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מה עושים?

1. קוצצים את הבצלים ומזהיבים במעט שמן זית עד להשחמה קלה.
2. כותשים את השום ומוסיפים למחבת בדקות האחרונות של הטיגון.
3. מבשלים את העדשים ב-5 כוסות מים רותחים עד שהן רכות אך לא מתפרקות (כ-15 דקות).
4. מערבבים את הבצל והשום המטוגנים עם העדשים ומתבלים היטב.
5. פורסים עלה בצק על משטח העבודה, מרססים או מורחים מעט שמן, מכסים בעלה נוסף, משמנים גם אותו ומכסים בעלה שלישי.
6. מניחים מעט מהמילוי, מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים את הגלילה שהתקבלה לסיגרים לפי האורך הרצוי.
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות עד להזהבה עמוקה או השחמה קלה.

סיגרים עם עדשים

צ'יפס שעועית קריספי מהיר הכנה

מה צריך?

שקית קפואה שעועית צהובה או ירוקה או חצי-חצי
מעט שמן זית
מעט מלח
מעט צ'ילי יבש גרוס (לא חובה)

מה עושים?

1. מחממים תנור לחום גבוה של 210 מעלות.
2. פורסים נייר אפייה על תבנית תנור גדולה ומניחים עליו את השעועית.
3. יוצקים מעט שמן ומלח ומערבבים.
4. אופים במשך כ-40 דקות עד שהשעועית משחימה מעט והופכת לקריספית.
5. למי שאוהב חריף ניתן לתבל במעט צ'ילי לפני ההגשה.
מג'דרה בורגול, גזר ועדשים כתומות

מה צריך?

1 בצל בינוני
2 גזרים גדולים
1 כוס בורגול
1 כוס חומוס מושרה ומבושל (אפשר גם קפוא שהופשר ובושל)
1.5 כוסות מים רותחים
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כמון
חוואיג' למרק

מה עושים?

1. קוצצים דק את הבצל ומזהיבים אותו במעט שמן זית בסיר.
2. חותכים את הגזרים לגפרורים או לקוביות קטנטנות ומוסיפים לסיר. סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים במשך כחמש דקות.
3. מוסיפים תבלינים ומערבבים.
4. מוסיפים את הבורגול ומערבבים קלות.
5. מוסיפים חומוס ומים רותחים ומערבבים.
6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך כ-20 דקות עד שכל המים מתאדים.
7. משאירים את הסיר סגור בלי לפתוח אותו במשך כ-20 דקות נוספות לפחות.
8. פותחים את מכסה הסיר ומאווררים את המג'דרה בעזרת מזלג.

גרנולה מלוחה

מה צריך?

2 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)
3/4 כוס גרעיני דלעת
3/4 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס שומשום
3 כפות שומשום שחור – לבחירה
3/4 כוס שקדים גרוסים גס
4 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח

מה עושים?

1. מניחים את כל החומרים בתבנית גדולה ומערבבים היטב.
2. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-20 דקות.
3. מערבבים מדי פעם כדי שלא יישרף.

גרנולה מלוחה

סלט חסה וירקות עם אבוקדו וגרנולה מלוחה

מה צריך?

1 ראש חסה
3 מלפפונים
1 כוס עגבניות שרי
1 אבוקדו בשל אך מוצק
מעט שמן זית (לא חובה, כי האבוקדו מעניק לסלט מעיין מעטפת רוטב)
מעט מלח
גרנולה מלוחה (ראו מתכון קודם)

מה צריך?

1. חותכים את החסה לרצועות דקות.
2. חותכים את המלפפונים לחצאי עיגולים.
3. חותכים את העגבניות לחצאים או לרבעים בהתאם לגודלן.
4. חותכים את האבוקדו לקוביות בגודל של כ1/1 ס"מ.
5. מערבבים את כל הירקות, עליהם גרנולה מלוחה.
6. מתקנים תיבול עם מעט שמן זית ומלח אם צריך ומגישים.

עוגיות שוקולד וטחינה

צ'ופר לסיום: עוגיות שוקולדיות וטעימות מאוד שמתקבלות פריכות מבחוץ וטיפ טיפה רכות מבפנים. טעם הבננה מורגש רק במעט.

מה צריך?

2 בננות גדולות
1/2 כוס שמן
1/4 כוס טחינה גולמית
1 כפית תמצת וניל
1/3 כוס סוכר חום
1 כוס קמח כוסמין 80% מלא (או קמח חיטה מלא)
3/4 כוס שיבולת שועל בינונית
2 כפות קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
50 גרם שוקולד מריר

מה עושים?

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מניחים את השוקולד במעבד מזון וקוצצים אותו גס, בפולסים או לחלופין מניחים את השוקולד בשקית ניילון ומכים עליו בעזרת פטיש של שניצלים.
3. מניחים את השוקולד הקצוץ בקערית בצד.
4. לתוך קערה בינונית מכניסים את הבננות, השמן, הטחינה, הווניל והסוכר וטוחנים בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון במשך כדקה עד לקבלת תערובת קצפית מעט.
5. מוסיפים את שאר החומרים כולל השוקולד הקצוץ ומערבבים בעזרת כף או בכמה פולסים במעבד מזון עד לקבלת בצק רך מאוד. לא מערבבים יותר מדי, רק עד שרוב החומרים נטמעים בתערובת.
6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ובעזרת שתי כפיות מניחים עליה תלוליות מהתערובת.
7. אופים במשך כ-15-20 דקות.

לגיוון:
• אם אתם אוהבים את השילוב של הבננה והשוקולד, מעולה. לכו עליו. אם לא, נסו את גרסת התפוח. גם היא יוצאת מצוין ולא מרגישים בכלל את טעם התפוח.
• במקום הבננות שבמתכון מניחים במעבד מזון תפוח עץ מתוק, צהוב או אדום, במשקל של 180 גרם. (תפוח בינוני-גדול). אין צורך לקלף את התפוח. חותכים לרבעים, מגלענים ומניחים מעבד. מוסיפים את החומרים כמו שכתוב במתכון ומעבדים לקבלת תערובת אחידה וקצפית מעט. במקום תפוח אפשר להשתמש ב3/4 כוס רסק תפוחי עץ סמיך.
• מדת הרכות של העוגייה נקבע על פי זמן האפייה שלה. לכן, אם אתם מעוניינים בעוגיות רכות מבפנים ומבחוץ אפו אותן במשך כ-15 דקות, אם אתם אוהבים עוגיות קצת יותר פריכות, האריכו את זמן האפייה ל-20 דקות.

בתאבון!!

עוגיות שוקולד טחינה