מתכון: איזו דייסה עשיתם

בחורף קר, דייסות הן המנה האולטמטיבית, היא יכולה להתאים כארוחת בוקר או ערב. דייסה על בסיס חלב המכילה פחמימה מלאה כמו שיבולת שועל, כוסמת ואף זרעי פשתן העשירים בסיבים, יכולה להשביע ולהגביר את תחושת החמימות. קבלו שני מתכונים חמים ומתוקים שגם ילדים אוהבים

  • מתכון לדייסת שיבולת שועל (קוואקר) משביעה ומנחמת!
    5 דק' עבודה. מתאים לבוקר או לערב

מה צריך?
3 כפות שיבולת שועל (אפשר של חברת "קוואקר" אבל לא חובה)
1/2 כוס חלב (מכל סוג שאוהבים. אפשר גם משקאות צמחיים כמו חלב שקדים, חלב שיבולת שועל, חלב סויה ועוד)
1/2 כוס מים
קינמון לפי הטעם (אנחנו אוהבים לפחות כפית גדושה)
כף שקדים טחונים (אפשר גם אגוזי מלך)
ממתיק לבחירתכם ולפי הטעם – אפשר להמתיק עם אחד מהבאים מייפל טבעי (מתוק מאוד ולא צריך המון ממנו), דבש, סילאן, סוכר חום, סטיביה ועוד.
מעט פירות לקישוט: הצעת הגשה בתמונה: תותים.

מה עושים?
בסיר קטן מרתיחים שיבולת שועל, חלב ומים.
עם הגעה לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
מוסיפים קינמון, שקדים וממתיק לבחירתכם ומקשטים בשקדים, אגוזים ומעט פירות לקישוט.
בתאבון !!!

ערכים תזונתיים:
100 גרם שיבולת שועל מלאה מכילה: 375 קלוריות, 6.25 גרם שומן, 12.5 גרם חלבון ו- 67.5 גרם פחמימות, מתוכן 10 גרם סיבים תזונתיים.
בכף יש כ-11 גרם שיבולת שועל.

  • שיבולת שועל אפויה

אם עוד לא שמעתם על שיבולת שועל בתנור, כדאי שתתחילו מהמתכון הזה. זה טעים ופשוט ויש מצב שלא תכינו יותר דייסת קוואקר בשום צורה אחרת אחרי שתיקראו את זה… שמים הכל בבלנדר, מעבירים לקערה עמידה לחום תנור ותוך כלום זמן יש לכם ארוחת בוקר מפנקת שהיא משהו בין עוגה לדייסה חמה. מפתיע ומפנק!

לכ-3 מנות צריך:
כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
בננה בשלה
½ כוס רסק תפוחים טבעי ללא סוכר (גביע אחד)
2 כפות סירופ מייפל טבעי
2 כפות חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר
½ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
½ כוס חלב שקדים (או כל חלב צמחי שאתם אוהבים)
2 כפיות תמצית וניל
כוס פירות יער קפואים/טריים
עוד קצת חמאת בוטנים בשביל הקישוט בסוף
כלים: בלנדר, קערה עמידה בחום, תנור.

עושים:
מערבלים היטב את כל המרכיבים בבלנדר הכל למעט פירות היער. מעבירים לקערה עמידה בחום ומוסיפים פירות יער מלמעלה. מכניסים לתנור ל-20 דקות על 180 מעלות. מוציאים ומזלפים מעל מעט חמאת בוטנים ללא סוכר לקישוט.

הערות והמרות:

• שימו לב לא להכניס את הפירות עם כל הבלילה. את הפירות מניחים מלמעלה רק אחרי שהבלילה כבר בכלי.

• המרקם שאמור להתקבל לאחר האפייה זה מעין עוגה רכה. מי שמעדיף מרקם יותר "דייסתי" יכול להוציא מהתנור מוקדם יותר.

• אפשר להמיר את פירות היער בשוקולד צ'יפס אבל קחו בחשבון שזה מעלה את כמות הפחמימות במנה.

• מומלץ לחלוק עם עוד מישהו וזה גם יותר כיף!

בתאבון!