סלט שעועית לוביה צבעוני, טבעוני ובריא
מי אמר שלהיות טבעוני אומר לבלות שעות ארוכות במטבח? להלן מתכון לסלט שעועית לוביה טבעוני, פשוט להכנה, במינימום זמן ועם המון ערכים תזונתיים!
שעועית שחורת עין (Black eyed pea) העונה לשמה בישראל "לוביה", עשתה אלינו דרך ארוכה מהודו וגדלה כיום בכל העולם. היא שייכת לקבוצת הקטניות ונחשבת לקלה לבישול מכיוון שהיא לא דורשת בישול ארוך (במיוחד אם הושרתה במים כמה שעות, שלא כמו שעועית לבנה רגילה שגם לאחר השרייה דורשת בישול ארוך). היא עשירה בחלבון, בוויטמיני B, ברזל, סיבים ועוד.
טיפ מאיתנו: מומלץ לאכול אותה לצד אורז וקצת טחינה, כדי לקבל ארוחה עם חלבון מלא ומזין.
ואיך אפשר בלי: מתכון לסלט לוביה מרענן, טעים ועשיר בערכים תזונתיים
מה צריך?
כוס שעועית לוביה (הלבנה הקטנה עם הכתם שחור)
צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
בצל לבן או סגול קטן קצוץ
פלפל אדום/צהוב/כתום חתוך לריבועים
מעט חומץ או לימון לתיבול
מלח ופלפל לפי הטעם
מה עושים?
1. מניחים את השעועית בכלי גדול ומכסים בהרבה מים להשריה למשך הלילה.
2. מבשלים במים עם מעט מלח עד להתרככות.
3. מניחים בצד להצטנן.
4. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
5. מוסיפים את השעועית ומתבל במעט חומץ/לימון, מלח ופלפל.
בתיאבון!
המתכון באדיבות: רות מיכאליס-גרינולד, דיאטנית מכבי