ללא טיגון ובלי תפוחי אדמה: לביבות כרישה ובצל אפויות
עודכן ב: 4.12.19
מי אמר שלביבות חייבים לטגן? למי שמאס במתכון הקלאסי של לביבות תפוחי האדמה המטוגנות, הודיה כהן – B.Sc Nutrition דיאטנית קלינית במכבי מביאה מתכון שמהווה גיוון בריא וגם טבעוני: לביבות כרישה ובצל אפויות ומתקתקות
"הוי חנה זלדה, אשתי האהובה
חג חנוכה הגיע ובא
ובחנוכה נפשי מה חשקה
לאכול לביבה חמה ומתוקה"
קמח (שקדים) – יש. שמן (זית) – יש. סוכר (קרמליזציה של הכרישה) – יש! עכשיו חנה זלדה יכולה להתחיל במלאכת הכנת לביבה חמה ומתוקה לרבי קלמן שלה.
טוב אולי המתכון הזה לא עונה במדויק על הבריף של רבי קלמן, אבל הוא בהחלט מספק לביבה חמה ומתקתקה ללא טיגון!
אז מה צריך?
4-5 גבעולי כרישה
1 בצל
1 גזר מקולף
2-3 כפות שמן זית
1/3 כפית מלח
4 כפות קמח שקדים
מה עושים?
1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
2. חותכים את הכרישה לרצועות דקות, שוטפים במים ומייבשים היטב.
3. חותכים את הבצל לרצועות דקות.
4. מגרדים בפומפייה את הגזר המקולף.
5. בתוך סיר עם שמן זית מאדים את הירקות תוך כדי ערבוב, עד להזהבה וריכוך.
6. מכבים את האש ומוסיפים את קמח השקדים.
7. מערבבים היטב ומצננים למספר דקות.
8. מניחים נייר אפייה על תבנית (ניתן גם לשמן אותו עם מברשת) ויוצרים לביבות מהתערובת.
9. אופים כ-22 דקות עד להזהבה.
חג שמח ובתיאבון!
המתכון באדיבות: הודיה כהן דיאטנית קלינית מכבי