תבשיל קדירה חורפי: ארוחה מזינה ומאוזנת לחורף
כשהימים מתקצרים והטמפרטורות יורדות, מתחשק לנו לאכול משהו מחמם, מנחם ומשביע. רחלי אורנשטיין, דיאטנית קלינית במכבי, מציעה רעיון מצוין לארוחה חורפית, מאוזנת ומזינה: תבשיל הקדירה
לתבשילי הקדירה יתרונות רבים:
- תבשיל קדירה יכול להוות ארוחה מלאה בצלחת אחת.
- ניתן להעלות את ערכה התזונתי של הקדירה על ידי שימוש בפחמימות עשירות בסיבים תזונתיים כמו גריסי פנינה, חיטה, שיבולת שועל.
- תבשילי קדירה הם הזדמנות לשלב בתזונה מגוון קטניות כמו שעועית, עדשים, גרגירי חומוס, פול, המספקות לנו חלבונים ופחמימות עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ותורמות לתחושת שובע ממושכת.
- ניתן להעשיר את התבשיל ע"י הוספת מגוון ירקות ועשבי תיבול וכל המרבה הרי זה משובח, שכן הם מספקים שפע של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
- הוספת עוף, הודו או נתחי בקר רזה תספק חלבון וברזל (כדאי להימנע משימוש בחלקים שמנים).
- הבישול הממושך של תבשילי הקדירה מעשיר את הטעם ומאפשר שימוש בפחות מלח ושומן.
מתכון לקדירת עוף, בורגול ועדשים
מרכיבים (ל-4 מנות):
4 כרעיים טריות מופרדות לשוק וירך ללא עור
3 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל שחור
2 בצלים סגולים קצוצים
2 שיני שום כתושות
1/2 כרובית מפורקת לתפרחות
2 קישואים כהים פרוסים
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 כוס בורגול מושרה במים ומסונן
1 כוס עדשים חומות מבושלות
פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום
2 כפות פטרוזיליה/כוסברה קצוצה דק
1 כף שמיר קצוץ
3-4 כוסות מים רותחים/מרק צח
אופן ההכנה:
- מחממים 2 כפות מהשמן בסיר גדול ורחב.
- ממליחים ומפלפלים את הכרעיים משני הצדדים, מטגנים בסיר עד שמזהיבות מכל הצדדים, מוציאים מהסיר ומניחים אותן בצלחת בצד.
- מוסיפים לסיר את השמן שנותר ומטגנים את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את יתר הירקות וממשיכים לטגן תוך הקפצה עוד כ-3 דקות.
- מוסיפים את הבורגול והעדשים, מטגנים מספר דקות ומתבלים בפלפל שחור, פפריקה, כורכום ועשבי תיבול.
- מחזירים את העוף לסיר, יוצקים את המים/המרק, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור 10 דקות נוספות לפני ההגשה.
בתאבון!