נייס קרים: מתכון לגלידת בננה תמר

כשיש צורך במתוק או סתם כשבא לכם להתפנק…קבלו מתכון פשוט וטעים לגלידת בננה תמר הידועה גם בשם "נייס קרים"

אין קיץ בלי גלידה ואם אפשר שתהיה גם בריאה. איך עושים את זה? תכירו את ה"נייסקרים" כמו אייסקרים (גלידה באנגלית) רק בגרסה הבריאה ולכן שמה Nice cream גלידה ידידותית יותר לגוף, בהכנה ביתית שמבוססת על פרי, לרוב בננה.
הבננה מעניקה לגלידה את מרקמה הסמיך והנהדר מה שחוסך את הצורך בהקצפה או במכונת גלידה ומאפשר להכין אותה בבית בקלות וממרכיבים טבעיים.

מה צריך?

חומרים ל-3-4 מנות
4 בננות מקולפות, חתוכות וקפואות
3 תמרים
100 מ"ל חלב או משקה צמחי מכל סוג: סויה/שקדים/אורז/שיבולת שועל
כף וחצי טחינה גולמית מלאה

תוספות לבחירתכם (לא חייבים את כולן):

שבבי קוקוס לא קלוי

קוקוס טחון

חמאת אגוזים (משקדים, אגוזי לוז, אגוזי נמר או בוטנים)

זרעי צ'יה

בננה טרייה חתוכה לעיגולים

מה עושים?

1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון טוב או לבלנדר חזק עד לקבלת מרקם של גלידה.
2. מעבירים לקעריות הגשה ומקשטים.

*לגיוון ניתן להחליף את הבננות הקפואות בפירות העונה: מלון, אבטיח, שזיפים, תפוחים ועוד…

בתיאבון!