מתקתקים צהריים: 2 מתכונים טבעוניים בריאים ומהירים לארוחת צהריים

זמן קריאה: 2 דקות
|
3 בנוב' 2019

הילדים נכנסו הביתה ואין ארוחת צהריים מוכנה? אל תתנו להם להתפתות לנשנושים שישאירו אותם בסופו של דבר רעבים. הנה שני מתכונים טבעוניים, בריאים וקלים להכנה, שיסגרו לכם את הפינה לצהריים

אורז "פינוקים" במיקרו

מה צריך?

כוס אורז בסמטי
כוס קטניות לבחירתכם (עדשים כתומות יבשות, גרגרי חומוס מבושלים, עדשים שחורות מבושלות)
כוס אפונה קפואה מופשרת
2 כוסות מים חמים
כף שמן קנולה
כפית מלח
תבלינים לבחירתכם: רבע כפית כורכום/ חצי כפית פפריקה מתוקה + רבע כפית כמון/
חצי כפית קארי/ בהרט אורז
אופציות לגיוון: רצועות בצל, פלפל אדום או גזר שאודו במחבת עם 2 כפות שמן קנולה.

מה עושים?

1. מניחים את כל המרכיבים בקערת פיירקס גדולה עם מכסה זכוכית. חשוב שהכלי יהיה גדול מספיק אחרת המים יגלשו החוצה.
2. מוסיפים כף שמן קנולה וכפית מלח.
3. מוסיפים את התבלינים הנוספים.
4. מערבבים הכל ומכניסים למיקרו לכ-20 דקות.
5. מוציאים מהמיקרו ומניחים את התבנית על השיש עם מכסה סגור ל-10 דקות נוספות.
6. פותחים, מערבבים ובתאבון!

ירקות מוקפצים עם טופו

מה צריך?

חבילת טופו של 300 גרם
שמן זית להקפצה
1 בצל
3 שיני שום
1 גזר
פלפל אדום/ירוק
2 כפות רוטב סויה
כף רוטב צ'ילי מתוק/חמאת בוטנים טבעית ללא תוספות
כפית שמן שומשום
מעט ג'ינגר מגורר
תוספות אפשריות: נבטים גדולים, פטריות, שעועית ירוקה, עגבניות שרי

מה עושים?

1. חותכים חבילת טופו לקוביות בגודל של של 1 ס"מ ומשרים בקערה עם כף צ'ילי מתוק, כף שמן זית וכפית סויה.
2. מקפיצים במחבת גדולה עם שמן זית: בצל, שום חתוך גס, מקלות גזר ופלפל אדום/ירוק. ניתן להוסיף כל ירק נוסף שאוהבים כמו נבטים גדולים, פטריות, שעועית ירוקה או עגבניות שרי.
3. לאחר שהירקות התרככו למידה הרצויה, מוסיפים כף או שתיים של רוטב סויה, מעט שמן שומשום וכף צ'ילי מתוק/חמאת בוטנים טבעית.
4. מגרדים ג'ינג'ר מעל התבשיל.
5. מוסיפים את הטופו ומערבבים.
6. משאירים על האש לעוד זמן קצר.
7. מצננים מעט ואורזים בקופסאות לצהריים ואם אתם בבית כמובן שהכי כיף להגיש להם טרי ולאכול איתם יחד!

המתכונים באדיבות: מיכל סוקמן – דיאטנית קלינית מכון הלב והסוכרת, במכבי סניף "השלום".