אור ירוק: מרק קישואים פשוט וטעים!

זמן קריאה: דקה אחת
|
14 במאי 2017

פנימי קישואים

קישואים הם לא רק טעימים מאוד, הם גם בריאים! ריטה שאוליאן – דיאטנית קלינית, מטפלת ברפואה סינית ובאיזון רגשי, מגישה לכם מתכון למרק קל להכנה, דל בנתרן ועשיר באשלגן, ומסייע בהפחתת לחץ דם

המרק שלפניכם דורש מעט מאוד מרכיבים והתוצאה היא קערה ירוקה ומפנקת שרמות הנתרן הנמוכות בה ורמות האשלגן הגבוהות מנגד מסייעות להפחתת לחץ דם.

מה עוד יש פה? פטרוזיליה וסלרי התורמים לניקוי הגוף. השום, הסלרי והלימון מוסיפים לטעם, כך שאפשר בהחלט לוותר על המלח רווי הנתרן שמעלה את לחץ הדם.

מה צריך?

5 קישואים גדולים חתוכים גס לקוביות (אפשר גם זוקיני)

מעט שמן זית

4 שיני שום פרוסות לחתיכות גסות

1/4 כוס שמיר קצוץ

1/4 כוס כוסברה קצוצה

חופן עלי סלרי קצוצים

מיץ לימון טרי

וזהו!

מה עושים?

מטגנים את השום קלות בשמן זית בסיר מרק.

מוסיפים את קוביות הקישואים ומקפיצים קלות.

מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד לריכוך הקישואים.

מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים.

טוחנים בעזרת בלנדר מוט.

להגשה: סוחטים לימון טרי

בתיאבון!