מה נשתנה? שלושה מתכונים ללא גלוטן לחג הפסח

ללא גלוטן

חג הפסח הוא לא רק חג האביב אלא גם יום חג למקפידים על תזונה נטולת גלוטן, מאחר שניתן למצוא בו מגוון עשיר של מוצרים נטולי גלוטן וכשרים לפסח. דיאטניות מכבי מגישות לכם סועדי החג ובמיוחד לכם חולי הצליאק הנמנעים מאכילת גלוטן כל השנה, 3 מתכונים כשרים לפסח ונטולי גלוטן

 לחמניות גבינה ללא גלוטן – מאת הדיאטנית לימור טל-פוני ממחוז השרון

מה צריך? 

מצרכים ל-15 לחמניות: 
3 ביצים
1 קוטג'
1/2 כוס שמן קנולה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת / בולגרית מפוררת
1 כוס קמח ללא גלוטן
1 כפית אבקת אפייה
תוספת אפשרית: 1/2 כוס זיתים פרוסים

מה עושים?

1. מערבבים את כל החומרים הרטובים.
2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
3. מעבירים לתבנית שקעים ואופים בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות.

ערכים תזונתיים ליחידה:
קלוריות: 115
חלבון: 3.5 גרם
פחמימות: 7 גרם

פשטידת קישואים ופטריות לפסח ולכל השנה – מאת הדיאטנית לימור שימרון-נחמיאס ממחוז השרון

פשטידה קלה ומשביעה שכיף לאכול בפסח ובכל השנה.

מה צריך?

2 בצלים חתוכים לקוביות
1 כף שמן זית
1 ק"ג קישואים מגוררים
1 ביצה
3 כפות קמח תפוחי אדמה
500 גרם גבינת קוטג' 5% / גבינה לבנה מסויה
500 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות
1 כוס עליה פטרוזיליה קצוצים
כלים:
תבנית פיירקס בגול 35X25 או תבנית עגולה בקוטר 24-26

מה עושים?

1. מאדים את קוביות הבצל במחבת רחבה ועמוקה עם כף שמן זית עד להשחמה.
2. מוסיפים את הקישואים המגורדים ומערבבים.
3. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות עד שהן מתרככות ומעט משחימות.
4. מסירים את המחבת מהאש, ומצננים מעט.
5. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
6. מוסיפים לתערובת ביצה, קמח תפוחי אדמה, פטרוזיליה וחצי מכמות הקוטג'.
7. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה.
8. מוסיפים את יתרת הקוטג' מעל התערובת.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-45 דקות עד להזהבה.

ערכים תזונתיים לכל הפשטידה:
קלוריות – 1,120
פחמימות – 120 גרם
חלבון – 92 גרם

פיצה כרובית וברוקולי ללא גלוטן – מאת הדיאטנית נעמה רשף ממחוז ירושלים והשפלה

מה צריך? 

מצרכים ל-6 מנות:

לבצק:

1/2 ראש כרובית מפורקת לפרחים

1/2 ראש ברוקולי מפורק לפרחים

2 ביצים (אופציה טבעונית: 4 כפות שמן + 4 כפות מים או 8 כפות טחינה גולמית)

100 גרם גבינה צהובה 9% מגוררת / גבינת מלוחה 5% מגוררת / גבינת מוצרלה טבעונית

מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

1 קופסת רסק עגבניות קטנה

2 כפות שמן זית

אורגנו, שום, מלח, פלפל לפי הטעם

200 גרם גבינה צהובה 9% מגוררת/ גבינת מוצרלה טבעונית

תוספות אפשריות לפיצה: קישואים, חצילים, עגבניות, פלפלים, זיתים, קוביות גבינה בולגרית 5%, טונה, תירס, עלי תרד ועוד… לפי הטעם.

מה עושים?

  1. חולטים את הכרובית והברוקולי במים רותחים במשך כ-20 דקות עד לריכוך.
  2. טוחנים את הכרובית והברוקולי בבלנדר או מועכים אותם במזלג, ומניחים במסננת במשך כ-15 דקות לסחיטת הנוזלים.
  3. מערבבים את מחית הכרובית והברוקולי עם שאר חומרי הבצק.
  4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומשטחים עליו את הבצק.
  5. אופים בחום של 180 מעלות במשך 25-20 דקות, עד להזהבה.
  6. במקביל, מערבבים את כל מצרכי הרוטב, מלבד הגבינה.
  7. מורחים את הרוטב על הבצק האפוי, ומפזרים מעליו את הגבינה המגוררת והתוספות.
  8. אופים במשך בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות נוספות.
  9. לאחר סיום האפייה, מומלץ להמתין 20-15 דקות לפני האכילה, כדי שהבצק יתקשה מעט.

ערכים תזונתיים למשולש:

קלוריות – 220
פחמימות – 10.5 גרם
חלבון – 17 גרם
שומן – 12 גרם

חג שמח ובתיאבון!

למידע נוסף אודות מחלת הצליאק באתר מכבי:  

לייעוץ תזונתי במכבי שירותי בריאות