לביבה חמה ומתוקה: 3 מתכוני לביבות בריאים לחנוכה

זמן קריאה: 2 דקות
|
19 בנוב' 2018

לביבות בטטה עם עירית ושמנת

טבעונית, אפויה, מופחתת קלוריות או דלת פחמימה. לכבוד חג האורים, נירה אולנד, ילנה סנדרוביץ ושוש אבני, דיאטניות במכבי, מגישות לנו 3 מתכונים טעימים ללביבות בריאות מלאות בכל טוב   

 

לביבות בטטה אפויות טבעוניות

מאת הדיאטנית נירה אולנד, דיאטנית קלינית ממחוז ירושלים והשפלה

מצרכים ל-20 לביבות:

3 בטטות גדולות

כוס קמח רגיל (אפשר להחליף בחצי כוס קמח מלא וחצי לבן)

חצי כפית מלח

כף רוטב סויה

כפית שמן זית

כפית אבקת סוכר (אפשר גם בלי)

למטבל הטבעוני:

כוס קשיו מושרה במים למשך 6 שעות

2 כפות מים

מלח לפי הטעם

מעט חרדל

שום כתוש לפי הטעם

עירית קצוצה (אפשר גם בצל ירוק)

אופן הכנת הלביבות:

  1. מקלפים ומבשלים את הבטטות.
  2. מסננים את מי הבישול, מועכים בעזרת מועך פירה ומאחדים בקערה יחד עם יתר החומרים. (ניתן לחלופין לאדות על שושנת אידוי על מנת לשמור על הערכים התזונתיים של הבטטה וכדי שהיא תספוג פחות מים.
  3. בעזרת כף יוצרים עיגולים ומניחים לביבות על נייר אפיה משומן במעט שמן זית.
  4. מושחים את הלביבות במעט שמן זית באמצעות מברשת סיליקון או לחלופין מרססים באמצעות תרסיס שמן זית.
  5. אופים במשך כ-10-15 דקות בחום של 190 מעלות.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים בזהירות את הלביבות ומחזירים לתנור להשחמה מהצד השני.

להכנת המטבל: 

  1. שופכים את מי ההשרייה של הקשיו.
  2. שמים בבלנדר את כל החומרים חוץ מהבצל הירוק וטוחנים היטב.
  3. מוסיפים מים להשגת מרקם קרמי.
  4. מתקנים תיבול.

להגשה: מפזרים בצל ירוק או עירית קצוצה מלמעלה.

 

 לביבות בטטה אפויות ודלות בקלוריות

מאת הדיאטנית אילנית ילנה סנדרוביץ, ממחוז ירושלים-השפלה

מצרכים :

5 בטטות מגוררות

2 ביצים

5 כפות קמח מלא

3 כפות סוכר

1 כף קינמון

1 גביע יוגורט 1.5% שומן

1 כף אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)

 אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים את הבטטות המגוררות במיקרוגל למשך 10 דקות לבישול חלקי.
  3. מערבבים עם שאר הרכיבים מלבד אבקת הסוכר.
  4. מלבבים לביבות ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים כ-40-60 דקות בתנור עד להזהבה.

 להגשה: ניתן לבזוק מעט אבקת סוכר מעל הלביבות.

 

לביבות גבינה דלות בפחמימות* וקלות להכנה

מאת הדיאטנית שוש אבני, מנהלת תזונה במחוז הצפון

 מצרכים ל-20 לביבות:

1 גביע גבינה לבנה 250 גרם (5% שומן)

1 ביצה

3 כפות קמח

1/4 כוס סוכר או תחליף סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית אבקת אפייה

שמן לטיגון

 אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים, מלבד השמן.
  2. מוזגים מעט שמן למחבת וסופגים בעזרת מגבת נייר.
  3. מחממים את המחבת היטב.
  4. בעזרת כף יוצרים על המחבת תלוליות מהבלילה.
  5. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

סימון תזונתי למקפידים על דיאטה דלת פחמימות:

  • לביבת גבינה אחת עם סוכר רגיל, מכילה 4.2 גרם פחמימות ו-41 קלוריות.
  • לביבת גבינה אחת עם תחליף סוכר, מכילה 2 גרם פחמימות ו-28 קלוריות.
  • לביבת תפוחי אדמה לעומת זאת מכילה 20 גרם פחמימה ו-150 קלוריות.

 

חג חנוכה שמח ובתאבון!