נימוח, עשיר, מפנק ואפילו בריא: 5 מתכונים לפנקייק

זמן קריאה: 1
|
5 במרץ' 2019

ערימת פנקייקים עם רוטב מייפל ותותי יער

לרגל יום הפנקייק, דיאטניות מכבי הכינו לכם מתכונים יצירתיים לפנקייקים טעימים במיוחד והבונוס: הם גם בריאים! 

הטבעוני: פנקייק כוסמת ירוקה

מאת אילנית ילנה סנדרוביץ

פנקייק דקיק שיכול לשמש גם כטורטייה למילוי בממרחים אהובים.
כוסמת ירוקה היא הכוכבת העולה של המטבח הבריא ולא כולם יודעים שהיא בעצם הצורה הטרייה והלא קלויה של הכוסמת החומה שכולנו מכירים, והיא מפוצצת בערכים תזונתיים טובים.

מה צריך?

2 כוסות כוסמת ירוקה מושרות במים (כשני ס"מ מעל הכוסמת) למשך שעתיים
1/2 כוס מים
מלח
פלפל
וזהו!

מה עושים?

1. שופכים את מי ההשריה.
2. טוחנים את הכוסמת בבלנדר עם חצי כוס מים טריים (לא מי ההשריה).
3. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
4. בעזרת מצקת יוצקים מעט מהבלילה על מחבת טפלון טובה (חוסך את השימוש בשמן).
5. לאחר 10 שניות או עם הופעת בועות הופכים לצד השני לעוד 10 שניות עד שמשחים קלות.

להגשה: ניתן למלא בירקות מוקפצים, טופו, גבינת קשיו או ממרח מתוק לקינוח.

לספורטאים: פנקייק עשיר בחלבון

מאת אנריקה שטמר

מה צריך?
חומרים לכ-8 יח' פנקייק:

1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן
6 ביצים
2 גביעי יוגורט ביו טבעי
קורט מלח

מה עושים?

1. מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה (אמור לצאת מרקם דליל).
2. יוצקים בעזרת מצקת כמות לא גדולה מן הבלילה למחבת טפלון/נון-סטיק.
3. עם הופעת בועות, הופכים לצד השני ומעבירים לצלחת לאחר ששני הצדדים משחימים קלות.

דל-פחמימה: פנקייק מקמח שקדים

מה צריך?

½ 1 כוסות קמח שקדים
3 ביצים (ניתן להמיר את הביצים ב-6 כפות רסק תפוחים טבעי ללא סוכר)
¼ כוס מים / חלב קוקוס / יוגורט / שמנת
1 כפית תמצית וניל
מעט שמן קוקוס או חמאה לטיגון

מה עושים?

1. טורפים את הביצים בקערה באמצעות מטרפה ידנית או חשמלית עד שמתקבל קצף תפוח מעט.
2. מוסיפים מים (או חלופות אחרות כמפורט ברשימת החומרים) ותמצית וניל וטורפים היטב.
3. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים פנימה לתוך החומרים הרטובים (מוסיפים נוזלים לפי הצורך עד הגעה למרקם נכון).
4. מניחים במקרר ל-15-20 דקות (שלב זה לא הכרחי אבל עוזר לחומרים להתגבש).
5. מחממים מעט שמן/חמאה במחבת על אש בינונית.
6. מעבירים מעט מהתערובת לתוך המחבת וממתינים להיווצרות בועות קטנות על הצד העליון.
7. כשהבועות פוקעות, הגיע הזמן להפוך את הפנקייק לצד השני.
8. כשהצד השני השחים מעט מורידים את הפנקייק מהאש לצלחת ומניחים לו להתקרר.

מושלם לארוחת הבוקר: פנקייק כוסמין

מאת דנה קורין

אופציה מעולה לארוחת בוקר מזינה ובריאה (כל פנקייק שווה ערך ל-100 קלוריות ו-15 גרם פחמימה), ניתן להכין יחד עם הילדים ולשלב גבינה וירקות / פירות העונה.

מה צריך?

חומרים ל-10 יח':
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס חלב (ניתן להמיר בחלב סויה)
1 שקית אבקת אפייה
2 ביצים (ניתן להמיר ב-6 כפות רסק תפוחי עץ טבעי ללא סוכר)
2 כפיות סוכר (ניתן להמיר בכפית מייפל טהור)
קורט מלח
תרסיס שמן קנולה

מה עושים?

1. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה עד לקבלת עיסה נוזלית.
2. מתיזים מעט שמן קנולה על מחבת
3. יוצקים כחצי מצקת מהבלילה עד להזהבה קלה של 2 הצדדים.

במיוחד לילדים: פנקייק שיבולת שועל

מאת נטלי ברקאי

מה צריך?

1 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה (קוואקר)
2 ביצים (במקום הביצים ניתן לשים 6 כפות רסק תפוחים טבעי)
1 בננה בשלה מעוכה
3/4 כוס חלב רגיל/סויה/מים
2 כפות שמן
1/4 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה

מה עושים?

1. במעבד מזון טוחנים את שיבולת השועל לקמח.
2. בקערה מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה.
3. מחממים מחבת נון סטיק ושמים מעט שמן.
4. בעזרת מצקת קטנה יוצקים כמו קטנה מן הבלילה ליצירת פנקייקים קטנים.
5. ממתינים להזהבה, הופכים עד להזהבת הצד השני ומורידים מן האש לצלחת.

שיהיה בתאבון ויום פנקייק שמח לכולם!