חוגגים מימונה עם מופלטה בריאה

זמן קריאה: דקה אחת
|
26 במרץ' 2019

צילום מופלטה בטלפון נייד

מי צריך הזמנה למימונה? רגע לפני שפסח נגמר הכנו לכם מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין בבית והיא אפילו בריאה  

גזרו ושמרו: מתכון בריא למופלטות:

מה צריך? 
1 ק"ג קמח כוסמין מלא
1 כף סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
3 עד 1/2 3 כוסות מים

חומרים לתוספות: ראו פירוט מטה

מה עושים?
1. מוסיפים את המצרכים לקערה לפי סדר הופעם ברשימה למעט המלח, ולשים לבצק.
2. מוסיפים את המלח ולשים שוב.
3. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג.
4. מורחים על כל כדור מעט שמן זית/קנולה (במברשת/תרסיס – כחצי כפית שמן לכדור) ומניחים על מגש או תבנית למנוחה של 15 דקות.
5. על משטח משומן פותחים את כדורי הבצק עם הידיים לעלה בצק דק ככל האפשר ומניחים על מחבת חמה.
6. הופכים את המופלטה אחרי בערך 2 דקות, למשך חצי דקה.
7. ממשיכים להכין מופלטות משאר הבצק.

להגשה: מורחים גבינת ריקוטה, מעט דבש ותותים חתוכים ומגלגלים.
אופציות טבעוניות למריחה: טחינה גולמית עם מעט סילאן (ממש כמו חלבה) או חמאת בוטנים עם בננות או לערבב ממרח שקדיה עם אבקת קקאו (יוצא כמו מעין ממרח נוטלה, שזה בכלל להיט)

קרדיט למתכון: אילנית ילנה סנדרוביץ, דיאטנית קלינית במחוז ירושלים והשפלה במכבי.