בריאה, מהירה אך משודרגת: ארבעה מתכונים לארוחה חגיגית
יש בשלנים שמתכננים את ארוחת ראש השנה עוד מהחג הקודם, ויש כאלה קצת יותר ספונטניים שאוהבים להיתקל במתכון חדש ברגע האחרון ולהפתיע בשולחן החג. אז לספונטניים מביניכם, הכנו מתכונים פשוטים להכנה אבל שווים במיוחד שישדרגו לכם את שולחן החג ויקטפו את כל המחמאות. המתכונים באדיבות דיאטניות מכבי, מיכל סוקמן ואילנית ילנה סנדרוביץ'
מרענן חך: סלט שורשים, תפוח ורימון
סלט פריך, צבעוני ומלא בבריאות, מתאים כפתיח לארוחת חג וניתן גם לשמור מעט מתערובת הירקות בצד ללא תיבול ולהגיש ל"ארוחת השאריות" שלמחרת.
מה צריך?
עלי חסה מחסה אחת
2 קולורבי קלופים
3 גזרים בינוניים קלופים
1 סלק בינוני קלוף
2 תפוחים ירוקים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות או פלחים דקים
4 כפות גרעיני רימון
10 אגוזי מלך חתוכים גס
לרוטב:
1 כף רכז רימונים
מה עושים?
1. חותכים את הקולורבי, הגזר והסלק למקלות
2. מוסיפים קוביות/פלחי תפוח ירוק, רימון ואגוזי מלך
3. מוסיפים כף רכז רימונים ומערבבים היטב לפני ההגשה
מנה ראשונה: "כבד" קצוץ מעדשים
מתאים לצמחונים, טבעונים ואפילו לנמנעים מגלוטן – בזכות הסיבים התזונתיים מהעדשים והטופו, וחומצות השומן הבריאות שיש באגוזי מלך, מתכון זה יעיל באיזון רמות כולסטרול. השילוב של טופו וקטניות מגדיל את כמות החלבון.
מה צריך?
מרכיבים ל-10-12 מנות :
כוס עדשים ירוקות מושרות במים למשך שעתיים עד לילה
חבילת פטריות שמפיניון
חבילת טופו 300 גרם (לא חובה)
שני בצלים קצוצים
15 אגוזי מלך
כף רוטב סויה
כף שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל לפי הטעם
מה עושים?
1. מבשלים את העדשים במים עד לריכוך העדשים ואידוי המים. מוסיפים מעט מלח מערבבים ומכבים את האש.
2. בינתיים, במחבת מזלפים כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות והטופו, מתבלים ברוטב סויה, פפריקה אדומה ופלפל שחור וממשיכים לטגן במחבת למשך 5-10 דקות כדי שהטופו יספוג את הטעמים.
3. מעבירים את העדשים יחד עם תערובת הטופו והפטריות למעבד מזון, מוסיפים אגוזי מלך ומפעילים עד לקבלת מרקם דומה לכבד קצוץ.
4. מתקנים תיבול ומגישים.
מנה עיקרית: גפילטע פיש בורי
מה צריך?
חומרים ל-35 קציצות:
1 ק"ג בורי טחון
2 בצלים מגוררים
1 כוס קמח כוסמין מלא
2 ביצים
מלח, פלפל לפי הטעם
גרידה מלימון אחד
צרור נענע קצוצה
2 גזרים קלופים חתוכים לעיגולים
מה עושים?
1. מערבבים היטב את כל החומרים מלבד הגזר בקערה ויוצרים קציצות.
2. מרתיחים בסיר מים עם מלח, פלפל, 1 כף סוכר, 2 בצלים חתוכים.
3. מוסיפים את הקציצות והגזר ומבשלים כ-25 דקות.
4. מצננים במקרר למשך 4 שעות לפחות.
5. מגישים כל קציצה עם עיגול גזר עליה לצד ממרח חזרת.
קינוח: שטרודל תפוחים מדפי אורז
קינוח נהדר, דל פחמימות וקלוריות שמכינים בקלות.
מה צריך?
חומרים ל-15 מנות:
5 תפוחי עץ ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
5 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
20 גרם חמאה/1 כף שמן קוקוס
כפית קינמון (לא חובה)
חבילת דפי אורז*
מה עושים?
1. מטגנים בסיר את התפוחים עם הסוכר, החמאה/שמן הקוקוס, מיץ הלימון והקינמון עד לריכוך ומניחים בצד.
2. מרטיבים דף אורז בקערת מים למשך כ-5-10 שניות.
3. מניחים במרכז הדף 1-2 כפות ממלית התפוחים, מקפלים את הקצוות ומגלגלים.
4. צורבים במחבת משומנת במעט שמן קוקוס מכל הצדדים במשך כ-2 דקות מכל צד או מברישים במעט שמן ואופים כ-20 דקות על 180 מעלות.
*ניתן להמיר את דפי האורז במתכון בדפי פילו
שנה טובה ומתוקה ובתאבון!