תזונה אחרי החגים

סלט סלק

הביטוי 'אחרי החגים' הפך עם השנים לביטוי של דחייה, אך גם לביטוי של חדשנות. חזרתם עם כוחות מחודשים לשגרה, למסגרות, לשעות, וזוהי הזדמנות מצוינת להתחיל לעבוד על הרגלים חדשים שהייתם רוצים לסגל לעצמכם, המקדמים אורח חיים בריא. ליאורה קורן, דיאטנית קלינית במכבי, משתפת אילו הרגלים תזונתיים כדאי לסגל, וכיצד להתחיל בשינוי.

  • כדאי לנסות לחשוב על הדרך שבה השינוי יהיה בר ביצוע לטווח הארוך, ולשלב אותו בצורה הגיונית בסדר יומכם.
  • מה שחשוב זה לא להעמיס, אם אנו מנסים לבצע עשרה שינויים בבת אחת – הסיכוי להצליח קטן.
  • הקפידו לאכול שלוש ארוחות ביום: בוקר, צהריים וערב, וביניהן ארוחות ביניים כמידת הצורך. שמירה על הסדר הזה יעזור לפזר את הערפל סביב מטלות היום. לתוך אותה מסגרת של תזונה הכניסו לאט, לאט שינויים נוספים הרלוונטים עבורכם. כדאי להיעזר בדיאטנ/ית ית או להרשם לסדנה בהנחייתם.

לחזרה קלילה לשגרה, הנה מתכון לסלט טעים, בריא ופשוט להכנה. ניתן להוסיף חלבון בצד (חלבי, בשרי, ביצה, טופו, דג) להשלמת ארוחה מאוזנת.

מצרכים:

  •  2 סלק
  • 2 קולורבי
  • מיץ לימון (2 לימונים)
  • 4-5 כפות שמן זית

אופן הכנה:

את הסלקים והקולורבי קולפים ופורסים במנדולינה וחותכים לרצועות דקות.

מוסיפים לימון מלח ופלפל. (מתאים ל 3-4 סועדים, כמובן שאפשר להגדיל כמויות לפי מספר הסועדים).